TEŽAK POSAO

Jurića čeka posao karijere; u Romi ga dočekalo potpuno rasulo, od igrača do navijača

22.09.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Hrvatski trener naslijedio je legendu kluba Danielea De Rossija, ali s tim i jako puno organizacijskih problema u Romi. Čeka ga ozbiljan posao

Ivan Jurić danas će voditi svoju prvu utakmicu kao Romin trener. Čeka ga težak susret protiv Udinesea, trenutno druge momčadi u Serie A, s tri pobjede i jednim remijem u četiri utakmice. Ne čeka ga lagan posao, ne samo zbog činjenice da je Roma u prva četiri kola osvojila samo tri boda i još uvijek čeka prvu pobjedu.

Naime, u klubu vlada opće nezadovoljstvo, uglavnom uzrokovano neočekivanom smjenom Danielea De Rossija, bivšeg trenera i klupske legende. De Rossi je dobio otkaz nakon niza od četiri utakmice bez pobjede, ali i sukoba s klupskim vrhom. Nisu zadovoljni ni igrači, ali ni navijači.

'Došao je trenutak da se naši glasovi čuju. Curva Sud poziva sve navijače iz bilo kojeg sektora da sudjeluju u prosvjedu, cijeli dio naše tribine treba ostati prazan prvih pola sata utakmice', objavili su navijači na društvenim mrežama. Navijači navodno planiraju ući na zagrijavanju na stadion, a onda napustiti tribine s ciljem da im se što više ljudi pridruži u tom protestu. Protest bi trebao trajati oko pola sata.

Međutim, to nije sve; kako pišu talijanski mediji, dvojica bitnih igrača Rome, Lorenzo Pellegrini i Gianluca Mancini, osobno su se suočili s upravom kluba tražeći obrazloženje za De Rossijev odlazak. Sve u svemu, Jurića čeka jako teška situacija, ali vrlo je jasno kako je može popraviti: pobjedama.