NIŠTA OD FINALA

Kakav peh Giovannija Cernogorza; izdržao do 11. serije raspucavanja, pa zaplakao

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2024 15:39
  • Objavljeno 30.07.2024 u 15:17
Bionic
Reading

Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz, nažalost, neće imati priliku boriti se za još jedno olimpijsko odličje, a kvalifikacije u trapu završio je na sedmom mjestu nakon raspucavanja s još petoricom strijelaca koji su nakon pet serija imali 122 pogođene mete

Olimpijskom pobjedniku iz Londona 2012. suparnici u raspucavanju bili su Amerikanac Derrick Scott Mein, Australac Mitchell Iles, Gvatemalac Jean Pierre Brol Cardenas, Marokanac Driss Hafari i Kinez Yu Haicheng.

Format raspucavanja je brutalan jer se puca do prvog promašaja. Tako je već u trećoj seriji otpao Marokanac Haffari, a u četvrtoj Australac Iles. Kinez Yu izdržao je do sedme serije.

Tada su u konkurenciji za dva mjesta ostali još samo Cernogoraz, Gvatemalac Brol Cardenas i Amerikanac Mein. Cernogoraz je imao nesreću da je gađao zadnji. Svi su pogodili po deset meta, da bi u 11. seriji aktualni svjetski prvak promašio i tako ostao bez finala.

Brol Cardenas je na kraju osvojio peto, a Mein šesto mjesto te će se njih dvojica u finalu boriti za odličja s Kinezom Qi Jingom, Britancem Nathanom Halesom, Australcem Jamesom Willettom i Šveđaninom Rickardom Levin-Anderssonom.

Hrvatski strijelac bio je vidno utučen nakon ispadanja, oči su mu zasuzile te je rekao:

'Dobar rezultat, 122 pogođene mete od 125. Najbolji rezultat ove sezone. Dao sam sve od sebe. Stvarno je bilo teško natjecanje, jučer i danas jaka vrućina, rezultati strašni. Bili smo šestorica sa 122 i borili se za ulazak u finale, za dva mjesta', rekao je u izjavi za HRT olimpijski pobjednik iz Londona 2012.

Kad je osvojio to zlato, u kvalifikacijama je također imao tri promašaja i to je bilo dovoljno za plasman u finale, baš kao na posljednjim Igrama prije tri godine u Tokiju. No, u Francuskoj četvorici strijelaca, a među njima i strijelcu iz Novigrada, to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

'Rezultati su zadnjih deset godina strašni. Ne smiješ više promašiti metu, takoreći. Baš je loše počela sezona, od operacije koljena, pa lakat, trebao sam mijenjati i kundak', rekao je Cernogoraz drhtavim glasom i uz suze u očima.

Aktualnom svjetskom prvaku i najboljem na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, ove Igre će ostati u lijepom sjećanju samo po tome što je imao čast biti nositeljem hrvatske zastave na svečanom otvaranju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal