WIMBLEDON

Kakve pehistice; Donna Vekić i Paula Badosa već tri puta prekidale meč

07.07.2024 u 17:25

Bionic
Reading

Donna Vekić i Paula Badosa su u 18.30 sati po srednjoeuropskom vremenu po treći put prekinule meč osmine finala Wimbledona pri vodstvu hrvatske tenisačice 4-3 u odlučujućem setu.

Ukupno trajanje meča, koji je započeo nešto poslije 14 sati, je 84 minute. Prvi prekid, nakon 28 minuta igre, 28-godišnja Osječanka dočekala je u prednosti 5:2, 30:0 i poslije dvosatne stanke sigurno odservirala za 6:2 u prvoj dionici meča.

Potom se, nakon novih 28 minuta igre, 26-godišnja Španjolka vratila u meč. Povela je 5:1 u drugom setu, kad su oblaci ponovno donijeli kišu nad All England Club.

Ovoga puta su tenisačice u svlačionici provele sat vremena. Badosa je po povratku bez poteškoća držala servis za 6:1 u drugom setu.

Odlučujuću dionicu je bolje započela hrvatska tenisačica i 'breakom' došla do prednosti 2:0. No, kad je trebala potvrditi tu prednost, Donna je darovala tri poena svojoj suparnici dvjema neiznuđenim pogreškama u izmjenama i jednom dvostrukom pa se Badosa ekspresno vratila u igru za četvrtfinale.

Treći set je bio daleko najizjednačeniji do sada, ali Vekić nije odustala od svoje napadačke igre. Prekid je, nažalost, došao u trenutku kad je Osječanka počela ponovno pogađati iz svih pozicija. Ostaje za nadati se da će ona na kraju biti ta koja će se plasirati po prvi put u karijeri među osam četvrtfinalistica na jedinom Grand Slam turniru na travi.

Vekić ili Badosa će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz dvoboja Novozelanđanke Lulu Sun (WTA - 123.) i Britanke Emme Raducanu (WTA - 135.) koji će danas sigurno biti dovršen, jer se igra pod krovom na središnjem terenu.

WIMBLEDON, tenisačice - 4. kolo

  • Jasmine Paolini (Ita/7) - Madison Keys (SAD/12) 6:3, 6:7 (6), 5:5, predaja