WIMBLEDON

Kiša zaustavila zahuktalu Donnu Vekić dok je grabila prema četvrtfinalu

07.07.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Dvoboj osmine finala Wimbledona između najbolje hrvatske tenisačice Donne Vekić (WTA - 37.) i Španjolke Paule Badose (WTA - 93.) prekinuo je snažan pljusak pri vodstvu 28-godišnje Osječanke 5-2, 30-0 u prvoj dionici meča

Kiša je prvo odgodila početak mečeva na vanjskim terenima, gdje su dvoboji trebali započeti već u podne po srednjoeuropskom vremenu, pa je prvi međusobni sraz Vekić i Badose već u startu kasnio više od dva sata.

Kad su tenisačice oko 13 sati po lokalnom vremenu, odnosno 14 po srednjoeuropskom, izašle na teren, nebo nije obećavalo da će gledatelji okupljeni oko terena 2 uspjeti dugo uživati u ovom meču. Uspjele su odigrati sedam i pol gemova za 28 minuta, a Donna Vekić je stigla na dva poena od osvajanja prvog seta u kojem je bila daleko bolja i agresivnija od suparnice. Najvažnije je to što je Donna znala iskoristiti svoje prilike.

Tako je u trećem gemu došla do prvog breaka, kad je s tri izravna poena forhendom potpuno razoružala 26-godišnju Španjolku. Badosa je imala priliku vratiti zaostatak u šestom gemu, ali je propustila dvije break-lopte. Nakon toga ju je Donna još jednom ostavila bez poena kad je Španjolka servirala i povela sa 5-2.

Nažalost, prije nego što je uspjela dovršiti barem prvi set, spustio se snažan pljusak i otjerao tenisačice u svlačionicu.

Prema vremenskoj prognozi, kiša bi trebala prestati u sljedeća dva do tri sata, što bi omogućilo tenisačicama da prije mraka dovrše ovaj dvoboj u kojem će pobjednica po prvi put u karijeri izboriti nastup u četvrtfinalu jedinog Grand Slam turnira na travnatoj podlozi.