ex SPORTSKI DIREKTOR

Koga je sve doveo Nikola Kalinić u Hajduk i zašto nije napravio više?

10.09.2024 u 20:22

Bionic
Reading

Nikola Kalinić je kratko bio sportski direktor Hajduka. Kao igrač je osjetio da je Hajdukov dres težak tonu, kako je to jednom rekao Slaven Bilić, no sada zna da ni odijelo prvog čovjeka struke nije lako nositi

Kalinić je službeno predstavljen 27. svibnja ove godine, a tri i pol mjeseca kasnije dobio je otkaz.

Poslodavci su nezadovoljni javnim nastupim, a smeta im i što se, unatoč smjernicama, nije bavio izlaznim transferima koliko su nadređeni očekivali.

Ostat će zabilježeno da je za njegovog mandata Hajduk doveo Ivana Rakitića, dok su Stipe Biuk i Abdoulie Sanyang realno tek nadomjestili odlaske Ivana Perišića i Emira Sahitija.

Jasno je da je puno toga stopirano jer nije realizirana prodaja Rokasa Pukštasa, 20-godišnjeg Amerikanca za kojeg je Hajduk očekivao oko sedam milijuna eura. 

Kalinić je ovog ljeta, nakon što bi mu predsjednik Ivan Bilić odobrio budžet, dogovorio nekoliko pojačanja, a na kraju bi sve stopirao Nadzorni odbor. Praksa u ovom prijelaznom roku bila je, kako su nedavno javile Sportske novosti, da Kalinić pita Bilića može li dovesti i za koliki novac nekog igrača, Bilić mu da određeni budžet, Kalinić s igračem sve dogovori, ali Nadzorni odbor to sruši. Na kraju su neozbiljni ispadali i Kalinić i Hajduk.

Nadao se dolasku Lindona Selahija, a pokušao je dovesti i Ramona Miereza, Tomu Bašića te Jana Mlakara, no svi su transferi propali. Jedini izlazni transfer koji se realizirao bio je prodaja Emira Sahitija u HSV za 1,2 milijuna eura.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U takvim slučajevima glavom može platiti samo pojedinac pa zato Kalinićev odlazak nije veliko iznenađenje, ali je svakako šokantan, prije svega zbog trenutka u kojem se dogodio, tri dana uoči derbija Dinamo - Hajduk na Maksimiru (petak, 13. rujna, 20 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Standings provided by Sofascore