RIJEČ TRENERA

Kohorta 'častila' Upravu, Coppitelli se pravda, a Đalović najavljuje čudo Rijeke

25.08.2024 u 23:48

Bionic
Reading

U derbiju četvrtog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Opus Areni pobijedila Osijek sa 2:0 ostvarivši i treću pobjedu u sezoni, dok je Osijek upisao već treći poraz. Golove za goste zabili su Stjepan Radeljić (13) i Marco Pašalić (60).

Zadovoljstvo Radomira Đalovića posve je razumljivo. Osim toga, i bit ć mu ova pobjeda od velike koristi u pripremi uzvratne utakmice pla-offa Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije.

'Zasluženo smo pobijedili, skidam kapu momcima. Pokazali su kako se boriti za Rijeku. Nismo u Osijeku pobijedili od 2018. Nemam što reći nego veliki respect za moju momčad', dao je svoje prve dojmove Đalović.

Nakon što je Radeljić zabio prvi gol, dotrčao je ravno u naručje trenera Đalovića.

'Rekao sam mu prije 'Radelja, vrijeme je da postigneš gol'. Zato je kada je zabio došao do mene', objasnio je potez svog stopera trener Rijeke.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Rijeka je u potpunosti limitirala Osijek, a završni udarac domaćinima zadali su aduti s klupe.

'Morali smo malo osvježiti jer nas čeka važna utakmica u četvrtak. Oni mogu trčati koliko treba, ali mi smo tu da procijenimo i čuvamo momčad', pojasnio je Crnogorac.

Nakon toga trener Rijeke je još jednom čestitao svojoj momčadi na odličnoj utakmici i najavio 'utakmicu sezone' protiv Olimpije u play-offu Konferencijske lige.

'Dajem sve od sebe, ali u ovom trenutku sam najmanje bitan ja. Bitni su ovi momci koji su izginuli za dres. Koji su pokazali karakter nakon lošijeg rezultata protiv Olimpije. Mogu obećati da ćemo ići još jače nego danas i napraviti sve da uđemo u Konferencijsku ligu', zaključio je Đalović.

Naravno, na strani Osijeka dijametralno suportno raspoloženje. Prvo je Kohorta postrojila igrače.

I ne samo oni, već svi na stadionu skandirali su 'Uprava, odlazi!' te su izviždali igrače.

Utakmicu je nakon novog lošeg rezultata komentirao trener Osijeka Federico Coppitelli.

'Bila je to teška utakmica. Ponovno smo kažnjeni zbog prve greške. Mučili smo se nakon primljenog gola protiv vrlo iskusne ekipe. Trudili smo se, ali jednostavno nije išlo. Rijeka je zasluženo pobijedila', započeo je trener Osijeka.

Za prvi gol Rijeke je zaslužan kiks Nikole Čavline, koji je nakon toga dobio zvižduke Opus Arene.

'Bilo je teško nastaviti nakon greške. Normalno je da mlada momčad i mladi igrači rade greške. Ovo je nova lekcija za nas. Nakon dosta poraza koje nismo zaslužili, ovaj danas smo apsolutno zaslužili. Nismo bili dobri kao u utakmici protiv Dinama', zaključio je Coppitelli.

Trener Osijeka je nakon toga upitan što je po njemu glavni razlog za loše rezultate.

'Rekao bih da u većini utakmica nismo zaslužili loš rezultat. Imamo i težak raspored, Rijeka, Hajduk i Dinamo u prvih pet kola. Rekao bih da je jednostavno sve krenulo po zlu. Ovo je bila prva utakmica u kojoj smo se stvarno mučili. Znam da ako nastavimo ovako raditi, da će i rezultati doći. Iz Europe smo ispali bez da smo izgubili, dva puta smo primili gol u posljednjim trenutcima i tako smo ispali. Trebamo još nekoliko pojačanja i to će sjesti na svoje', poručio je za kraj optimistični trener Osijeka.

  • +27
Osijek - Rijeka (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos
Osijek - Rijeka 0:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore