STRUKA JE ODLUČILA

Prvi čovjek Rijeke Damir Mišković otvoreno o smjeni Željka Sopića

24.08.2024 u 00:04

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtak su na Rujevici, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige, odigrali 1:1 s ljubljanskom Olimpijom. Uzvrat će u četvrtak (19 sati, MAXSport 1), a prvi čovjek kluba s Kvarnera, Damir Mišković vjeruje u nastavak europskog natjecanja

U razgovoru s Markom Šepatom u Dnevniku Nove TV po prvi put je otkrio razloge iznenadnog rastanka sa Željkom Sopićem.

Osvrnuo se pritom i na optužbe sad već bivšeg trenera - da mu je otkaz uručio jer nije davao šansu nogometašu Stevenu Juncaju, sinu Georgea Juncaja, koji je kotirao kao potencijalni ulagač u Rijeku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bili smo bolja ekipa definitivno, da smo zabili na početku onu priliku Ivanovića ili Jankovića bilo bi drukčije. Na kraju je odlučio penal neriješen rezultat, ali smo pokazali da smo bolji od njih i vjerujem da će tako biti u Ljubljani'', rekao je početku razgovora Mišković.

''To je dobra i posložena ekipa, ali mislim da smo bolji i trebali bi pobijediti i proći dalje'.

U posljednje se vrijeme dosta priča oko visokih cijena karata te manjom popunjenošću Rujevice, ali u Ljubljani će biti najmanje 800 navijača Rijeke, koliko je rasprodano već tijekom petka. Moguće je i kako će neki pokušati kupiti i kartu i izvan tog rasprodanog gostujućeg sektora.

''Navijači su se i u četvrtak pokazali, navijaju od prve do zadnje minute, imamo navijače koji nas vole. Bit će puno naših ljudi u Ljubljani.'.

Zašto je otišao Sopić

Mišković dosad nije govorio o razlozima rastanka sa Željkom Sopićem

'Struka je odlučila da trebamo napraviti neke promjene. Sopić je divan čovjek i dečko, pošteno je odradio, ali struka se odlučila za promjene i tako smo napravili. Nismo izgledali dobro zadnjih nekoliko utakmica, ali struka je odlučila tako, došli su do mene i to je najbolji put. Bili smo pošteni prema njemu, on je isto pošteno odradio i ne bih ulazio u neke detalje'.'

Sopić je putem medija ipak bio ogorčen zbog naglog otkaza.

'Mediji to uvijek preuveličaju. Damir Mišković 13 godina nikad nikome nije rekao tko mora igrati i tko ne mora. To je odabir trenera, oni sami odabiru'.

Prošle godine Dinamo je Rijeci uzeo Jakirovića dva dana uoči važne utakmice, sada je Mišković sam maknuo trenera dva dana uoči važne utakmice.

'To su dvije različite stvari, svatko okreće priču kako njemu paše. Idemo dalje, u nogometu je sve normalno i sve nenormalno'.

Ivanović i Pašalić imaju svoju cijenu

Bliži se kraj prijelaznog roka, a Mišković je više puta ponovio kako je jasno od čega Rijeka živi. Tko je najbliži odlasku?

'Najbliži će biti onaj za kojeg dobijemo ponudu. Pregovori su i za Pašalića i za Ivanovića, ali ima još tjedan dana do kraja prijelaznog roka'.

Ivanović ima odštetnu klauzulu od četiri milijuna eura.

'Ako Ivanović želi u taj klub da, istina je. Za Pašalića bi šest milijuna eura bilo realno'.

Rijeka - Olimpija Ljubljana 1:1, Konferencijska liga, 22.8.2024. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Hoće li se Rijeka pojačati i ovisi li o tome plasman u Konferencijsku ligu?

'Svima treba dva igrača više. Gledaju se pojačanja, normalno da ako otiđe koji igrač morat će se na njegovo mjesto dovesti neki novi'.

Novi trener Rijeke je Radomir Đalović, čovjek dokazano odan klubu i gradu.

'Svi treneri koji su došli u Rijeku imaju punu podršku. Na njemu je da radi rezultate. Trener je uvijek ovisan o rezultatu. Bilo bi nam drago da uspije.'.

'Sigurno da je imperativ. Organizirali smo avion za Osijek, jer do tamo je put sedam sati, pa povratak sedam sati da bi došli ujutro. Radimo sve da igračima i Đaloviću olakšamo put i da budu što spremniji za Olimpiju'.

  • +35
Rijeka - Olimpija Ljubljana, Konferencijska liga, kvalifikacije, 22.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL