RIJEČ TRENERA

Kompanyjevi odgovori najbolje pokazuju što je Dinamo pokazao na Allianz Areni

Bionic
Reading

Bivši belgijski reprezentativac, 38-godišnji Vincent Kompany, koji od ovog ljeta sjedi na klupi Bayerna, imao je pobjednički debi u Ligi prvaka. Njegova je momčad s nestvarnih 9:2 pobijedila Dinamo

I dok su Jakirović i igrači bili u šoku, jednako uzbuđen, ali u pozitivnom kontekstu bio je Vincent Kompany, Belgijanac na klupi Bayerna, kojem je ovo bio trenerski debi u Ligi prvaka.

'Izvanredna utakmica, pokazali smo da znamo igrati nogomet, dobili smo dva gola, pa smo bili malo nervozni, ali onda smo imali dobru reakciju. Za naše golove je zaslužna cijela momčad, ovo je za nas bila lijepa i uspješna noć', pojasnio je Vincent Kompany.

Njemačke novinare zanimalo je njegov komentar o napisima po portalima kako nije dostojan Bayerna:

'Trudim se, želim poboljšati sebe i svoju momčad. Na ovo pitanje ću vam dati dubok, nadam se i smislen odgovor. Ali pokušat ću biti kratak. Ja sam rođen u Bruxellesu, otac mi je bio izbjeglica, rođen je u Kongu. Koje su bile mogućnosti da ja uspijem u nogometu? Zaigram u Premier ligi i Ligi prvaka, tamo osvajam trofeje? Tek 0,00001 posto, a evo sad sam trener Bayerna. Jedino je pitanje vjerujete li u sebe, imate li pravi mentalitet, možete li se dignuti i kad neki put ne uspijete u životu, to je važno. Uvijek možete svašta pročitati online, ali što bi ljudi poput mene trebali napraviti? Samo tako odustati? Ne, ja nisam takav. Želim rušiti razne barijere'.

Manuela Neuera zamijenio je na poluvremenu, zbog ozljede.

'Neuer je dobro, nisam doktor, niti sam već pričao s našim liječnikom. Više ćemo znati u srijedu o njegovom stanju, nismo htjeli ništa riskirati'.

A uživa li Kompany kad je Bayern vodeći u novom konceptu Lige prvaka?

'Tek je prvo kolo, ma ono još nije ni kompletirano. Trebamo misliti samo na svaku sljedeću utakmicu, pokušati što više pobjeđivati. I onda će to biti dobro', završio je Kompany.

Dakle, o Dinamu ni slova. Očito je da zagrebačka momčad nije nikoga impresionirala.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic