PREDVODILA MEDALJAŠE

Kontroverzna boksačica vratila se u Alžir, a navijači su vikali...

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2024 20:49
  • Objavljeno 12.08.2024 u 20:49
Bionic
Reading

Alžirski osvajači medalja, uključujući kontroverznu boksačicu Imane Khelif, trijumfalno su dočekani u domovini po povratku s Olimpijskih igara u Parizu.

Olimpijsku delegaciju koju su predvodili osvajači medalja, među kojima i zlatna Khelif dočekani su u zrakoplovnoj luci, a potom ih je primio i ministar sporta Abderahmane Hammad u počasnoj dvorani, u nazočnosti članova obitelji.

Odjeveni u boje Alžira Imane Khelif, gimnastičarka Kaylia Nemour i atletičar Djamel Sedjati mahali su svojim medaljama pred mnoštvom obožavatelja koji su ih bodrili povicima Tahia Imane (živjela Imane) i zvukovima bubnjeva.

Tri godine nakon nazočnosti na Igrama u Tokiju, gdje njezino sudjelovanje nije izazvalo nikakve kontroverze, Khelif se u Parizu našla u središtu polemike nakon što je suspendirana na Svjetskom prvenstvu gdje je DNA testovima pokazano kako ima XY kromosome i višak testosterona. Međutim, u Parizu je imala pravo nastupa osvojivši na koncu zlato.

Boksačica se po povratku u domovinu zahvalila alžirskom narodu koji ju je podržao u ovom iskušenju i dao joj snagu.

'Alžirka je primjer i model za cijeli svijet', dodala je 25-godišnja boksačica.

'Hvala Bogu, vratili smo čast Alžiru i zavijorili alžirsku zastavu u Parizu, što je najvažnije, donijeli smo radost alžirskom narodu i vratili čast alžirskim ženama', dodao je njezin trener Mohamed Chaoua.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal