BIZARNA SITUACIJA

Kontroverzni australski Hrvat izbačen s finalnog meča; razlog je nevjerojatan

19.08.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Bernard Tomic, kontroverzni australski tenisač hrvatskih korijena, izbačen je s finala Challengera u Santu Domingu u Dominikanskoj Republici.

Tomic je ispao u četvrtfinalu od Ekvadorca Andresa Andradea s 2:6, 2:6. U meču su se Tomic i Andrade svađali, a kasnije je Ekvadorac bocnuo Tomica izjavom da možda nije dobar tenisač, ali sigurno nije loša osoba i loš gubitnik.

Nakon toga je Tomic odlučio učiniti sve da Andrade ne dođe do naslova u Dominikanskoj Republici. Tomic je tijekom finala Andradea i Damira Džumhura iz BiH mijenjao stranu na tribinama kako bi bio što bliži Andradeu te kako bi ga provocirao. Na kraju su se na njega žalili i Andrade i Džumhur pa je Tomic izbačen s meča. Titulu je osvojio Džumhur pobjedom dva puta po 6:4.

Tomic je bio velika nada svjetskog tenisa, a 2016. godine je bio 17. igrač svijeta, što mu je renking karijere. Sad je 238 na ljestvici, a u karijeri je zaradio oko šest milijuna dolara. Tijekom karijere imao je nekoliko skandala, svađao se sa suparnicima, gledateljima, govorio je da ga tenis ne zanima, optuživali su ga da je lagao da ima koronavirus, nedavno je pretučen u noćnom izlasku...