psk_2

ŠPANJOLAC PUN OPTIMIZMA

Kovačićev i Gvardiolin suigrač imao je poruku za Modrića i ostale hrvatske igrače

Bionic
Reading

Nogometaši Španjolske, koji se od subote pripremaju za Europsko prvenstvo u svom kampu u predgrađu Madrida, izjavili su u ponedjeljak da im je cilj osvojiti to natjecanje.

'Nikada nisam volio govoriti jesmo li favoriti, ali očito je da je Španjolska uvijek jedna od kandidata za naslov', rekao je novinarima 27-godišnji Rodrigo Hernández poznatiji kao Rodri.

Veznjak engleskog prvaka Manchester Cityja napomenuo je da je prošlo puno vremena od kada je Španjolska osvojila Europsko prvenstvo, pa je željna dobrog rezultata.

'Na prvenstvo ćemo otputovati puni želje. Odlazimo s mišlju kako možemo pobijediti. Da možemo konkurirati drugima, biti čvrsti, odigrati dobro u obrani i napadu te tako doći maksimalno daleko', izjavio je Rodri iza kojega je 49 nastupa za reprezentaciju.

Španjolska je bila europski prvak 1964., 2008. i 2012. godine.

Europsko prvenstvo počinje 14. lipnja u Njemačkoj, a dan kasnije će se susreću Španjolska i Hrvatska. U skupini B su još Italija i Albanija.

'Svjesni smo da smo u teškoj skupini, sa snažnim protivnicima', napomenuo je Rodri. 'No cilj nam je osvojiti Europsko prvenstvo'.

Španjolska je prije godinu dana osvojila Ligu naciju pobijedivši na jedanaesterce Hrvatsku u finalu odigranom u Rotterdamu. Rodri je bio proglašen najboljim (MVP) igračem tog natjecanja.

'Dokazali smo, igrajući s velikim reprezentacijama, da nas je teško pobijediti', rekao je.

Kapetan Alvaro Morata, napadač Atletico Madrida, također je rekao novinarima da se nadaju zlatu.

'Moramo biti koncentrirani i misliti kako možemo osvojiti Europsko prvenstvo', izjavio je 31-godišnji Morata. On je u 71 utakmici za Španjolsku postigao 34 gola.

'S obzirom na godine, nekima od nas bi ovo moglo biti posljednje Europsko prvenstvo, pa ćemo ići do krajnjih granica kako bismo ispisali povijesti', rekao je u madridskom predgrađu Las Rozas gdje se nalaze kamp i sjedište Španjolskog nogometnog saveza.

Španjolska reprezentacija ondje trenira bez igrača Real Madrida koji su u subotu osvojili Ligu prvaka. Realovi braniči Nacho Fernandez i Dani Carvajal te napadač Jose Luis Mato Sanmartin - Joselu priključit će se kasnije, baš kao i branič saudijskog Al-Nassra Aymeric Laporte.

Španjolska će u srijedu odigrati pripremnu utakmicu s Andorrom u španjolskom gradu Badajozu, a tri dana kasnije će na otoku Mallorci ugostiti Sjevernu Irsku.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal