POGLEDAJTE GOLOVE

Kramarić uništio Feyenoord, povijesna pobjeda Rijeke!

23.10.2014 u 20:56

  • +8

HNK Rijeka - Feyenoord

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke su u trećem kolu Europske lige protiv nizozemskog Feyenoorda rezultatom 3:1 (0:0) upisali svoju prvu pobjedu u skupnoj fazi europskih natjecanja, a junak dvoboja bio je nezaustavljivi Andrej Kramarić

Traje Rijekina serija od 11 europskih dvoboja na Kantridi u kojima nisu upisali niti jedan poraz, ali momčad Matjaža Keka večeras je uspjela napraviti i korak više te upisati i prvu pobjedu u ovoj fazi natjecanja. Feyenoord nije izišao u svom najjačem sastavu i Riječani su na kiši natopljenom terenu to znali iskoristiti.

Iako teren nije dozovoljavao pretjerano kombiniranu igru odlično popunjene tribine Kantride vidjele su prilično gledljiv nogomet. U prvom poluvremenu oba su sastava imala za čime želiti, a Riječani su već u toj fazi pokazali da su večeras raspoloženija momčad. U prvom najavili, a u drugom i glasno objavili.

Mreže su mirovale do 63. minute, a tada je uslijedila prva erupcija oduševljenja pod stijenama. Leovac je duplim pasom izbacio cijelu (neiskusnu) obranu Nizozemaca i idealnom loptom pronašao Andreja Kramarića koji je lakoćom pogodio za 1:0.

Ipak, Feyenoord se vratio. Tri minute kasnije Toornstra je namjestio loptu na 20 metara od Vargićevog gola i preko živog zida izjednačio rezultat. Nizozemci bi apsolutno bili zadovoljni jednim osvojenim bodom, ali Rijeka je danas odlučila uzeti sva tri.

Već u 70. minuti Vargić je dao sjajnu dugu loptu na nepostavljenu obranu Feyenoorda i Kramarić je u sprintu deklasirao svog čuvara. Gostujući vratar krenuo mu je ususret, a najbolji napadač MAXtv Prve lige hladno ga je lobao i, pokazat će se, zadao konačan udarac Feyenoordu.

U 76. minuti došlo je rješenje. Kramarić je spaleten u kaznenom prostoru, no sudac je pustio akciju koja Rijeka nije iskoristila. Nakon toga sudac je otišao na konzultacije kod svog pomoćnika i pokazao na bijelu točku, iako kod kaznenog udarca nema prednosti... Bilo je upitno je li prekršaj bio unutar 16 i to je vjerojatno zbunilo Norvežanina Hagena koji je na kraju ipak donio ispravnu odluku. Andrej Kramarić sigurno je pogodio za konačnih 3:1 i zaokružio hat trick kojim će mu cijena dodatno narasti.

Rijeka je s prvom pobjedom u skupinama došla do ukupno četiri u skupini čime je došla na diobu drugog mjesta s Liegem kojega dočekuje na Kantridi. Sevilla (večeras remi sa Standardom 0:0) ima bod više, Feyenoord bod manje, u ovoj skupini sve je još širom otvoreno. Rijeka ima pravu priliku...