LOV NA NACIONAL

Kreće futsal prvenstvo, predstavlja se Dinamo

18.09.2015 u 13:12

Bionic
Reading

Večeras počinje jedno od tradicionalno najzanimljuivijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj koje ove godine dobija novi snažni adut

Zagrebačkim ogledom nekadašnjeg europskog prvaka Uspinjače i snažnog Vrgorca počinje novo prvenstvo Hrvatske u futsalu. U natjecanju je ponovno 12 klubova, a za razliku od prošle sezone sada će u doigravanje samo njih četiri.

Prvak je Nacional koji će ponovno najvećeg konkurenta imati u Splitu, no ambiciozni Dinamo vidi i sebe u toj priči. Pola lige (Split, Solin, Murter, Novo Vrijeme Makarska, Square Dubrovnik i Vrgorac) je s hrvatskog juga što daje posebnu draž natjecanju, četiri kluba (Nacional, Dinamo, Uspinjača, Alumnus) su iz Zagreba, tu su i Osijek i istarski Potpićan.


Pet od šest dvoboja prvog kola igraju se već danas, a najviše ljudi vjerojatno će se okupiti u Domu sportova u 20 sati gdje igraju dva lanjska drugoligaša Dinamo i Potpićan. Dinamovci navijačkom energijom i vrlo respektabilnom momčadi donosi novu draž natjecanju. Igra se dvokružno, ukupno 22 kola i zatim slijede polufinala.

Aktualni nositelj dvostruke krune je Nacional, koji se plasirao među 32 sastava u Ligi prvaka, finalist je Split, a finale kupa igrao je Square. Neka krene lopta i neka tribine budu što punije!