nema labavo

Kylian Mbappe brutalno 'prizemljen'; Ancelotti je odlučio pokazati tko je gazda

06.08.2024 u 18:42

Bionic
Reading

Real Madrid je ovog ljeta odradio jedan od najvećih transfera u nogometnoj povijesti, na Santiago Bernabeu je iz PSG-a kao slobodan igrač stigao Kylian Mbappe (25)

Španjolski mediji otkrivaju kako je trener Real Madrida Carlo Ancelotti odmah na startu odlučio pokazati tko je prvi i jedini šef u momčadi i svlačionici 'kraljeva'.

Mnogi su mislili kako će atmosferu u redovima Real Madrida pokvariti dolazak Kyliana Mbappea (25) koji je u PSG-u bio 'Bog i batina'. No, baš je zato Ancelotti odlučno reagirao te postavio jasna pravila, pogotovo na terenu.

Tako je Don Carlo odlučio da Kylian Mbappe neće biti prvi izvođač penala u momčadi Reala. Za penale će biti zadužen Vinicius Junior, prva je rezerva Jude Bellingham, a tek onda Kylian Mbappe.

No, imat će Mbappe na terenu dovoljno ostalih zadataka. Ancelotti je baš njega imenovao kao glavnog izvođača slobodnih udaraca, pa je tako iskusni talijanski strateg 'kupio' mir u momčadi.

  • +13
Kylian Mbappe Real Madrid predstavljanje Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

A Real će utakmice započinjati s napadačkim trojcem Vinicius - Mbappe - Rodrygo. Ancelotti je zamislio da Mbappe u ovom sustavu igra kao 'devetka', čista špica. No, napadači još od ranije kod Ancelottija imaju punu slobodu da tijekom utakmice mijenjaju pozicije, a to samo pojačava napadačku ubojitost 'kraljeva' i stvara dodatne probleme protivničkim obranama.

S Mbappeom je napad Reala dobio novu širinu, siguro je da će biti još ubojitiji kad se uigraju, a ne treba zaboraviti na to da im kao ofenzivni veznjak 'leđa čuva' Bellingham... Fantastična je to napadačka snaga i raznovrsnost.