ZAIGRANI DJEČAK

Lamine Yamal odbio Barcinu desetku, razlog će vas oduševiti

18.07.2024 u 08:38

Bionic
Reading

Najbolji mladi igrač Eura 2024 Španjolac Lamine Yamal nosit će u matičnom klubu Barcelona u novoj sezoni dres s brojem 19, iako je imao priliku postati nova Barcina desetka.

No, 17-godišnje čudo od djeteta je odbilo dres s brojem 10, a razlog je poseban i oduševio je sve zaljubljenike u nogometnu igru. Iz poštovanja prema Ansuu Fatiju (21), igraču koja je bio velika nada Barcelone, kojeg su držali za potencijalnog nasljednika Lionela Messija i kojeg su ozljede usporile u napredovanju, Yamal je na ponudu odmahnuo rukom.

  • +37
Doček španjolske reprezentacije u Madridu; 15.7.2024. Izvor: EPA / Autor: SERGIO PEREZ

Fati je prošlu sezonu proveo na posudbi u Brightonu, a ovog se ljeta vratio u Barcu te će zaigrati s brojem 10. Iako je izvjesno da će dobiti priliku, mnogi poznavatelji nogometnih prilika u Španjolskoj su skloniji raspletu da će Fati u konačnici potražiti novi klub.

Lamine Yamal je još jednom pokazao srce zaigranog dječaka i skromnost jer desetka se nigdje, a posebno u tako velikim klubovima ne odbija tek tako.

Upravo ta poniznost ga čini drugačijim od vršnjaka i njegov talent na terenu pretvara u remek djelo. Nema dvojbi oko toga tko će biti lider Barce u novoj sezoni - definitivno Yamal, iako je tek nedavno navršio 17 godina.

Do sada je u dresu Barcelone odigrao ukupno 51 utakmicu i postigao sedam pogodaka te imao 10 asistencija. Za sada se igra nogometa i želja je svih istinskih zaljubljenika da tako i ostane. Interes za njega je velik, nude se svote koje bi nadmašile sve transfer rekorde, no Barca o tome ne želi ni razmišljati. Sve u svoje vrijeme. Uostalom, nešto će se pitati i Yamala...