idemo po to zlato!

Legenda hrvatskog vaterpola uoči finala protiv Srbije otkriva zašto će 'barakude' pobijediti

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti sutra (nedjelja, 14 sati, HTV2) igraju finale Olimpijskih igara protiv Srbije. Taj je vaterpolo klasik ekskluzivno za tportal najavio proslavljeni hrvatski vaterpolist Andro Bušlje, jedan od naših najtrofejnijih sportaša

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu svladavši Mađarsku s 9:8 u polufinalu. Sutra, u nedjelju, od 14 sati 'barakude' igraju finale protiv Srbije.

'Hrvatska trenutno igra vrhunski vaterpolo, na vrhunskoj razini. Istina, u grupi nismo bili baš najbolji, ali prošli smo dalje. Kad je krenulo ono pravo, eliminacijski dio turnira, odigrali smo odlično. Igramo najbolje, to smo pokazali jer smo u četvrtfinalu izbacili najveće favorite Španjolce i sad u polufinalu Mađarsku', kaže proslavljeni hrvatski reprezentativac Andro Bušlje koji otkriva i tko je 'pokretačka snaga' naše momčadi:

'Marko Bijač je probranio, a kad je on pravi stvarno Hrvatska izgleda vrhunski. Igramo fenomenalno, a sve to počinje od sjajne obrane i fantastičnog Bijača.'

  • +50
Hrvatska - Mađarska, vaterpolo, polufinale, Olimpijske igre, 9.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Što Bušlje očekuje od finala protiv Srbije?

'Finale protiv Srbije? Treba odigrati prije svega pametno i hrabro. Ali izbornik Tucak i dečki to već jako dobro znaju. Siguran sam da točno znaju što trebaju raditi u svakom trenutku utakmice. Igrali su protiv njih već puno utakmica, ne sumnjam da će Tucak i igrači odraditi sve na vrhunskoj razini. Nema tu nikakvih tajni, sve se zna... Ali s ovakvom se igrom nemamo čega plašiti', uvjeren je Bušlje koji napominje:

'Ja se nadam odličnoj utakmici, to je vaterpolo klasik, nema tajni između Hrvatske i Srbije, previše se dobro poznajemo, toliko smo puta igrali međusobno. Vjerujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu i pobijediti!'

Koje su naše jače strane, a koji su aduti srpske reprezentacije?

  • +14
Slavlje hrvatskih vaterpolista, vaterpolo 9.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Naša najjača strana je obrana, predvodi nas kapetan Marko Bijač koji zadnje dvije utakmice brani izvanredno. Zato nemam straha, vjerujem da oni mogu dobiti finale obranom, a i u napadu imamo svojih aduta', kaže Bušlje te nastavlja:

'Srbima je najjača strana napad, s jedne je strane Mandić, a Jakšić s druge, ali nisu oni jedini... No, vjerujem da ih možemo zaustaviti i na kraju slaviti u finalu Olimpijskih igara', zaključio je Andro Bušlje.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal