i dalje bez kluba

Legenda želi Marija Mandžukića odmah vratiti u Bundesligu i zagovara veliki transfer koji bi odjeknuo u cijeloj Europi

12.12.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Mario Mandžukić i dalje traži novi klub u kojem bi nastavio karijeru, a legendarni Nijemac Stefan Effenberg bi ga rado vidio u Borussiji Dortmund

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić je još od srpnja, kada se rastao s katarskim Al-Duhailom, bez kluba i svi se pitaju gdje će nastaviti karijeru. Mandžo trenira samostalno u Zagrebu i čeka novu priliku za dokazivanje. Hrvatski napadač itekako ima još što za dati nogometu i može igrati na najvišoj razini.

Nedavno su ga navijači Arsenala otvoreno zvali u London, a sada se javio i legendarni njemački nogometaš Stefan Effenberg koji bi ga rado ponovno vidio u Bundesligi gdje je Mandžo već igrao za Wolfsburg i Bayern. Posebno uspješan bio je s bavarskim divom s kojim je osvojio dva puta prvenstvo, dva Kupa, njemački i europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i ono najvažnije Ligu prvaka.

Za Bayern je odigrao 88 utakmica i zabio 48 golova, te upisao 14 asistencija, a sada bi ga Effenberg rado vratio u Njemačku, no u redove najvećeg rivala Bavaraca, Borussiju Dortmund.

'Moram vam iskreno reći da bih ja odmah doveo Marija Mandžukića u Borussiju. Znam da se to sada ne može, ali bih ga ja doveo odmah. Bio bi to sjajan transfer', rekao je Effenberg, koji je jednom prilikom izjavio i da bi radije imao Mandžu nego Neymara u ekipi, u emisiji tv kanala Sport 1.

Legendarni Nijemac je tako ponudio riješenje treneru Dortmunda Lucienu Favreu koji ima velikih problema s ozljedom glavne zvijezde i udarne igre Erlinga Haalanda. Sam Favre je rekao da neće dovoditi pojačanja ni zamjene ove zime, ali Mandžukić bi im došao besplatno i uloga prve zamjene bi mu odlično stajala.