ZBOG VERSTAPPENA

Legendarna staza napokon postaje dio kalendara Formule 1?

21.12.2017 u 09:36

Bionic
Reading

Na nizozemskom Assenu još nikad se nisu vozile utrke Formule 1, ali euforija oko Maxa Verstappena učinila je svoje i staza se sada pokušava uvrstiti u kalendar elitnog automobilističkog natjecanja...

Assen je još od pedesetih godina prošlog stoljeća redovita postaja Svjetskog motociklističkog prvenstva i ovdje smo vidjeli pregršt atraktivnih i uzbudljivih utrka s Rossijem i ostalim MotoGP velikanima u glavnoj ulozi.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

No, na odličnoj nizozemskoj stazi nikad se nisu vozile utrke Formule 1, tek se staza u Zandvoortu uspijevala ugurati u kalendar, ali nema je u elitnom automobilističkom natjecanju više od 30 godina.

Euforija oko Maxa Verstappena, iznimnog nizozemskog talenta kojeg svi vide kao budućeg prvaka svijeta ipak je učinila svoje i sada se Assen pokušava naći u F1 kalendaru. Upravo je 20-godišnjak iskušao stazu u F1 bolidu prije dvije godine i napravio prvi korak prema cilju organizatora.

'Nismo još uspjeli, ali prve poruke koje smo dobili daju nam nadu. S entuzijazmom pristupamo nastavku procesa, ali i sa samopouzdanjem. Bilo bi sjajno donijeti Nizozemskoj utrku Formule 1,' kaže čelni čovjek konzorcija koji zastupa stazu Arjan Bos.

Autor: YouTube

U Assenu planiraju izgraditi dodatne tribine i prilagoditi stazu sigurnosnim zahtjevima Formule 1, što bi moglo biti dovoljno da se nađe u kalendaru već 2019. godine...