ovo nismo očekivali

Legendarni engleski komentator se osvrnuo na transfer Lovrena: Brine me samo jedna stvar...

17.09.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Dejan Lovren je u ponedjeljak službeno predstavljen kao novi igrač grčkog PAOK-a. Hrvatski stoper stigao je u Solun bez odštete iz francuskog Lyona, koji je odlučio raskinuti suradnju s njim zbog njegovih visokih primanja.

U Francuskoj je Lovren zarađivao 400 tisuća eura mjesečno, a iz prve momčadi ispao je već prošle sezone, tijekom koje je upisao samo 11 nastupa.

Lovren je svoju profesionalnu karijeru započeo u Dinamu, a 2010. godine zagrebački klub ga je prodao Lyonu za devet milijuna eura. Ponovno se vratio u Lyon u siječnju 2023., nakon što je iz ruskog Zenita stigao za dva milijuna eura. Osim u Lyonu i Zenitu, tijekom svoje inozemne karijere igrao je za Southampton i Liverpool, s kojim je osvojio Ligu prvaka i Premier ligu.

Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice, dok je najviše nastupa ostvario u dresu Liverpoola, čak 185. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 78 utakmica, postigao pet golova te osvojio srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima. Od reprezentativnog dresa oprostio se u veljači prošle godine.

Grčke novinare zanimalo je kakav igrač dolazi u PAOK.

Odgovore su potražili kod Martina Tylera, legendarnog engleskog komentatora koji je desetljećima radio za ITV i Sky Sports.

'Moram reći da ga nisam gledao dvije ili tri godine. Pratio sam ga dok je bio uspješan u Liverpoolu i njegovu sezonu u Southamptonu. On je čvrst nogometaš, snažnog karaktera. To i donosi na travnjak. On je vođa, nije onaj koji slijedi nekoga,' rekao je Tyler, dodajući osnovnu sumnju – nije siguran je li Lovren isti igrač kakav je bio kada ga je pratio.

'Brine me samo jedna stvar, 35 mu je godina', rekao je Tyler.