Wojciech Szczesny

Legendarni golman nakon drame na terenu prelomio: Tijelo je spremno, ali srce...

27.08.2024 u 16:43

Bionic
Reading

Wojciech Szczesny, poljski reprezentativni golman, odlučio je završiti nogometnu karijeru u 34. godini. Ova odluka dolazi nakon što mu je ovog ljeta raskinut ugovor s Juventusom, klubom kojem se pridružio 2017. godine kao nasljednik legendarnog Gianluigija Buffona.

Tijekom svoje karijere u Juventusu, Szczesny je upisao točno 200 ligaških nastupa.

Prije dolaska u Juventus, Szczesny je osam godina bio član Arsenala, gdje je također ostavio značajan trag. U svojoj Instagram objavi, Szczesny je naveo da je nogometu dao 18 godina svog života, ali da sada osjeća kako je pravo vrijeme da se posveti obitelji i započne novi životni put.

Jedan od ključnih trenutaka u njegovoj karijeri dogodio se 13. travnja tijekom utakmice Europske lige protiv Sportinga u Torinu, kada je u 42. minuti morao napustiti teren zbog tahikardije. Nakon prvih pregleda, Juventus je objavio da se Szczesny osjeća dobro, ali ta situacija je sigurno utjecala na njegovu odluku da završi karijeru.

'Tijelo je spremno, ali srce kaže drugačije', poručio je Szczesny u svojoj objavi te naglasio da će, unatoč završetku svoje nogometne karijere, nastaviti sanjati velike snove i da vjeruje kako je svaki kraj istovremeno i novi početak.

Osim po svojim vrhunskim golmanskim sposobnostima, ostat će upamćen i po jednoj anegdoti sa Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. Tijekom utakmice između Poljske i Argentine, dok su čekali odluku nizozemskog suca Dannyja Makkeliea o tome hoće li dosuditi kazneni udarac za Argentinu, Szczesny se našalio s kapetanom argentinske reprezentacije, Lionelom Messijem. Poljski vratar mu je predložio okladu od 100 eura da sudac neće dosuditi penal.

Iako je penal na kraju bio dosuđen, a Messi ga je izveo, Szczesny je uspio obraniti udarac. Nakon utakmice, Szczesny je u šali rekao da se neće držati Messija za riječ i da mu nije platio tih 100 eura, istaknuvši da bi bio kažnjen ako bi takve oklade bile ozbiljno shvaćene.