pila naopako

Leo Messi otkrio koje su dvije reprezentacije njegovi favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva; ovaj je izbor logičan, ali...

20.10.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo u Katru počinje za točno mjesec dana, 20. studenog, a za Lea Messija je ovo posljednja prilika da s Argentinom osvoji titulu koja mu nedostaje kako bi zaokružio veličanstvenu karijeru

Leo Messi (35) je već ranije objavio kako će u Katru odigrati svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, pa mu je to i posljednja prilika da s 'gaučima' osvoji ovaj toliko željeni trofej.

Sada je Messi u razgovoru za Direct TV Sports otkrio svoje favorite za osvajanje titule svjetskog prvaka, ali je iz tog kruga izostavio svoju Argentinu!

'Brazil, Francuska, Njemačka, Engleska i Španjolska na svakom natjecanju imaju velika očekivanja i moglo bih se nazvati favoritima', rekao je Leo Messi te pojasnio:

'Ali, ako moram birati izrazite favorite, onda su Brazil i Francuska najozbiljniji kandidati za osvajanje turnira. Imaju momčadi koje su već dugo zajedno. Francuzi su, doduše, ispali u osmini finala na Europskom prvenstvu, no imaju neke stvarno impresivne igrače. Francuska ima jasnu ideju u igri i sjajnog izbornika, a Brazil je vrlo slična momčad', zaključio je Messi.

  • +7
Argentina - Honduras, nogomet, 24.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Argentinci su mu odmah zamjerili ovaj izbor jer je kao kapetan reprezentacije izostavio svoju momčad. Uz to je 'planski' smetnuo s uma kako je Hrvatska iz drugog plana 2018. godine stigla do finala SP-a.

Ali sigurno nije zaboravio katastrofu koju je s Argentincima doživio na tom istom SP-u 2018. godine u Rusiji. Argentina je tada igrala su skupini s Hrvatskom, a 'vatreni' su slavili 3:0. Messi i društvo su jedva kao drugi prošli dalje, ali su odmah u osmini finala ispali od kasnijih prvaka Francuza, bilo je 4:3 za 'tricolore'.

Messija još uvijek boli taj debakl iz Rusiji i učinit će sve da na svom posljednjem SP-u ode do samog kraja...