tko pjeva zlo ne misli...

Livaja i Subašić drastično kažnjeni zbog pogrdne pjesme o Dinamu; evo koliko košta 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to!'

15.12.2021 u 14:47

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama.

Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama.

Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju.

  • +34
Dinamo - Hajduk, 18. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Livaja i Subašić kažnjeni su osam dana nakon što ih je povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni, prijavio po službenoj dužnosti.

'Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika', pojašnjeno je tada.

  • +26
Doček Hajduka u zračnoj luci Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Podsjetimo, Livaja i Subašić spornu su pjesmu 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to!' pjevali nakon pobjede Hajduka na Maksimiru protiv Dinama 2:0 u derbiju 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige kad su navijači Hajduka igrače dočekali na Poljudu po povratku u Split.