liga prvaka

Loša vijest za Dinamo uoči uzvrata s Qarabagom. Salzburg je napravio svoje

27.08.2024 u 22:58

Bionic
Reading

Salzburg je na svom terenu obranio prednost od dva gola (2:0) s kojom je ušao u uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv kijevskog Dinama. Završilo je 1:1 pa su tako Austrijanci s ukupnih 3:1 osigurali nastup u grupnoj fazi natjecanja

To je loša vijest za Dinamo budući da će hrvatski prvak, ako obrani naslov prvaka Hrvatske, sa Salzburgom voditi borbu za izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Naime, jedno mjesto u Ligi prvaka rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. SuperSport HNL spada u tu skupinu.

Ove sezone je Šahtar izborio izravan plasman zahvaljujući koeficijentu, a upravo će Šahtar, Dinamo i Salzburg voditi najveću borbu za plasman iduće sezone.

Šahtar ima koeficijent 47.000, a Dinamu bi prolaskom Qarabaga skočio koeficijent na 48.000, a Salzburg je prolaskom kijevskog Dinama skočio na 46.000 i tako se približio Dinamu.