IGRA KAO DA MU JE 29

Luka Modrić nije mogao biti jasniji, a 'lopticu' je prebacio na Ancelottija

23.10.2024 u 07:16

Bionic
Reading

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka, ujedno i reprizi posljednjeg finala Lige prvaka, Real Madrid je u fantastičnom dvoboju pobijedio Borussiju Dortmund 5:2, premda su gosti na poluvremenu vodili 2:0.

Real Madrid i Borussija Dortmund su početkom lipnja na Wembleyju odmjerili snage u finalu Lige prvaka. Kraljevski klub je slavio sa 2:0 osvojivši svoj čak 15. europski naslov. I ovog puta Real je pobijedio premda su gosti vodili sa 2:0 golovima Donyella Malena (30) i Jamiea Gittensa (34).

No, španjolski velikan je u nastavku okrenuo rezultat golovima Antonija Rüdigera (60), Viniciusa Juniora (62, 86, 90+3) i Lucasa Vazqueza (83). Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je do 71. minute i sudjelovao je u akciji za drugi Realov pogodak.

Nakon utakmice Modrić je u razgovoru za američki medij otkrio što je Ancelotti rekao igračima na poluvremenu, a komentirao je i svoj status u momčadi.

'U prvom dijelu smo bili zbilja loši, dopustili smo im da prejednostavno stvaraju igru. Bili smo predaleko od njih, nismo bili agresivni. Uoči drugog dijela smo razgovarali, rekli smo si da moramo biti agresivniji, stajati više na terenu i što prije zabiti gol. Tako som pridobili navijače, a to se uvijek događa na Bernabéuu i opet je promijenilo utakmicu. Tako ova momčad mora igrati jer ima golemu koncentraciju kvalitete u momčadi. Mentalno moraš 'napasti' utakmicu kao u ovom slučaju u drugom dijelu, pogotovo u ovom natjecanju koje je nama toliko posebno'.

Ponovio je na čemu je Ancelotti inzistirao na poluvremenu.

'Rekao nam je da zaboravimo na prvi dio, da se promijenimo i, budemo agresivniji, da ih stišćemo visoko i da se krećemo bez lopte. To smo i napravili'.

  • +17
Real Madrid - Borussia Dortmund, Liga prvaka, 22.10.2024. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

A što s Modrićem, s obzriom na godine...

'Ne znam što bih vam rekao (ha, ha). Momčad je najvažnija, a ja sam tu da pomognem. Osjećam se dobro fizički i psihički, a kad sam takav, znam što mogu pružiti momčadi. Dok sam tu, želim igrati, ali na kraju o tome koliko će me koristiti odlučuje Mister (op.a. Ancelotti). Ja uvijek želim igrati jer se osjećam dobro'.

Ponovio je rečenicu koju je prije nekoliko dana rekao i španjolskim novinarima.

'Ne sviđa mi se kad me podsjećaju na dob, najvažnije je što daješ i kako se osjećaš na terenu. Zasad sam sretan'.