FIFA_SP_2018.svg

DOTAKAO SE PENALA I MESSIJA

Maradona se oglasio uoči utakmice s Hrvatskom; je li mu ovo baš trebalo?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.06.2018 10:06
  • Objavljeno 19.06.2018 u 10:01
Bionic
Reading

Argentina je u 1. kolu skupine D na SP-u u Rusiji odigrala 'samo' 1:1 s Islandom. 'Gauči' predvođeni Leom Messijem, koji je na toj utakmici promašio penal, našli su se pod lavinom kritika svojih sunarodnjaka. Sad se Argentina mora vaditi protiv Hrvatske, igramo u četvrtak, 21. lipnja...

Argentinski navijači i mediji teško su proživjeli kiks svojih nogometaša na samom otvaranju SP-a u Rusiji. Neočekivani remi 1:1 s Islandom nije dobro 'legao' nikome u Argentini, reprezentacija se našla pod novim udarom kritika, a najviše Leo Messi.

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša s reprezentacijom nije napravio ništa, a protiv Islanda je još i promašio jedanaesterac... Pokušavao je Leo, 'vukao' svoje suigrače, ali jednostavno nije išlo. Protiv Hrvatske će zato Messi i suigrači biti dodatno motivirani, moraju opravdati ulogu favorita i jurnuti po pobjedu.

Neočekivano, u obranu igrača stao je jedan od najboljih nogometaša svih vremena i nekadašnji argentinski izbornik Diego Armando Maradona. Uoči utakmice s Hrvatskom odlučio je ohrabriti Messija.

'Promašio sam pet penala zaredom i opet sam bio Dijego Armando Maradona. Utakmica i dva izgubljena boda protiv Islanda nisu Messijeva krivnja', kazao je 'Mali zeleni' i napomenuo:

'Messi je pokazao svoje pravo lice i dao sve od sebe. Dečko je odradio svoj posao, nema mu se što za zamjeriti.'

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I dok je s jedne strane branio Messija, prema izborniku Jorgeu Sampaoliju nije imao milosti.

'Sampaoli se ne mora ni vratiti u Argentinu, pogotovo ako ćemo ovako igrati u sljedećim utakmicama', ispalio je Maradona i zaključio:

'Protiv Islanda je igra bila sramotno loša. Ne krivim igrače. Mogu kriviti slab tempo rada, ali ne mogu kriviti igrače. Još manje mogu kriviti Messija koji je dao sve od sebe. Ne mislim da smo zbog Messijeva promašenog jedanaesterca ostali bez dva boda.'