DINAMOVA NEOSTVARENA ŽELJA

Marin Šotiček odlazi iz Hrvatske; neki su očito shvatili riječi Nikice Jelavića

17.07.2024 u 17:57

Bionic
Reading

Dinamo ga je svim silama želio dovesti ovog ljeta, no 19-godišnji krilni napadač Lokomotive, Marin Šotiček očito je procijenio da mu izdašna ponuda Modrih nije dovoljna, a kako se nagađa u četvrtak će u Baselu, ako prođe liječnički pregled, staviti potpis sa švicarskim klubom

Švicarski mediji objavili su u utorak navečer da je Basel dobio utrku s Dinamom za Šotičeka, ali on je još u srijedu bio na treningu, odradio je normalno sve zahtjeve Silvija Čabraje i nije izgledalo da je priča sa Švicarcima gotova.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Međutim, u poslijepodnevnim satima Germanijak je dobio informaciju da je Basel sve dogovorio s Lokomotivom, igrač će već u četvrtak biti u Baselu i ako ga prođe liječnički pregled, klub s Kajzerice trebao bi zaraditi blizu tri milijuna eura.

Naravno, nama ostaje žaliti da još jedan mladi talent ovako rano napušta Hrvatsku, ali i sjetiti se što je o Šotičeku rekao Nikica Jelavić.

'Poznam ga jako dobro, bio je kod mene u momčadi. I još kao junior preselio se u prvu ekipu, gdje je eksplodirao. I ove cifre koje se spominju oko njegovog imena su male. Ako ga netko kupi za dva, tri milijuna, taj je dobio jackpot jer će na njemu kasnije zaraditi. Znam što može donijeti i u kakvog se igrača razviti. Da ja odlučujem o tome za koliko ga prodati, ne bih razgovarao o iznosu manjem od pet milijuna eura. Taj mali ima velik potencijal - ekstremnu brzinu, odlične radne navike - i sve parametre da bi postao vrhunski igrač za najveći nivo. I ako ga netko uistinu dobije za taj novac koji se spominje, može biti sretan što ga je dobio tako jeftino', poentirao je Jelavić.