psk_2

obraćanje iz njemačke

Mario Pašalić uoči Italije otkrio kako će igrati: Vjerujem da ćemo slaviti, ali...

Bionic
Reading

Mario Pašalić, igrač talijanske Atalante, izašao je pred novinare uoči utakmice 3. kola B skupine na Euru protiv Italije (ponedjeljak, 21 sat)

Već od prije poznato je kako će u Leipzigu snage odmjeriti Hrvatska i aktualni europski prvak, Italija. No, nakon 2. kola i remija protiv Albanije (2:2) također je poznato kako Vatrenima za prolaz u osminu finala igra samo pobjeda. S druge strane Italiji je za prolazak u osminu finala dovoljan i remi.

Ako netko dobro poznaje talijanski nogomet - i to do najsitnijih detalja - onda je to svakako Mario Pašalić, 29-godišnji napadač Atalante.

VIDEO prijenos konferencije pogledajte OVDJE

'Ne treba puno pričati o podršci navijača, svjesni smo i znamo sve, možemo ljudima zahvaliti na velikoj podršci. Oni nas nikad ne razočaraju, vjerujemo da će tako biti i u ponedjeljak, da ćemo se svi veseliti', kazao je u uvodu Pašalić.

Naravno, sve je zanimalo kako vidi Italiju na ovom Euru?

'U prvoj utakmici su pokazali bolje stvari nego protiv Španjolske, ali nešto se pita i suparnika, možemo se složiti da je Španjolska jedan od glavnih favorita Eura. Nisu im puno toga dozvolili. Poznajem rad izbornika Italije, bit će dobro organizirani i bit će to teška utakmica, ali vjerujem da ćemo odgovoriti zahtjevima i da ćemo slaviti.'

Na pitanje je li igra iz drugog poluvremena protiv Albanije dobar pokazatelj za Italiju rekao je:

'Nije bilo kako smo željeli, taj početak ni prvu ni drugu utakmicu. Protiv Albanije je nastavak bio bolji, nadam se da ćemo protiv Italije od prve minute imati takav pristup. A sad tko će igrati od početka, manje je važno. Samo da pristup bude pravi, da se nametnemo i odvedemo utakmicu na naš mlin.'

Prošlo je tri godine od pobjede nad Škotskom na Euru 2021. godine. Kako to komentirate?

'Da, slična je situacija. Ali, ni tamo nismo dobro krenuli... Prvo smo izgubili od Engleske, ni protiv Češke nismo bili bajni, ali smo uzeli bod. I odlučivali smo sve u zadnjoj utakmici protiv Škotske. Nadam se da će i sada biti sličan ishod.'

Obzirom da dobr poznaje Talijane te naravno izbornika Luciana Spallettija stiglo je i pitanje očekuje li da će nešto mijenjati u taktici?

'Teško je igrati na bod, ne znam kako se postavlja igra na remi. Očekujem da će isto izaći i tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni raditi neke promjene s obzirom da su izgubili od Španjolske. I onda se traže druga rješenja, dobitna formula, ali ne znam što će oni mijenjati. Mi se fokusiramo na sebe, trebamo doći spremni i dobiti', završio je Pašalić.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal