NIŠTA OD ČETVRTFINALA

Martić ispala u Monterreyu; nije imala šanse protiv 38. tenisačice svijeta

22.08.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica izgubila je s 4:6, 1:6 od kineske predstavnice Yuan Yue u drugom kolu WTA turnira u Monterreyu

Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Monterreyu. Martić, 105. na WTA ljestvici, je u dvoboju drugog kola s 4:6, 1:6 izgubila od 38. tenisačice svijeta Yuan Yue.

Sedma nositeljica je u do prvog breaka u meču došla u četvrtom gemu, a prednost je držala do devetog gema u kojem je servirala za osvajanje prvog seta. Tada je Martić spasila set-loptu i breakom smanjila zaostatak na 4:5. Nažalost, Petra je u sljedećem gemu ponovno izgubila servis, a time i prvi set.

U drugom setu je hrvatska tenisačica još triput izgubila gemove u kojima je bila na početnom udarcu i ostala bez prilike za mogući preokret. Yuan Yue je za 75 minuta došla do uvjerljive pobjede, a u četvrtfinalu će igrati protiv treće nositeljice, Ruskinje Jekaterine Aleksandrove koja je sa 6:3, 6:4 svladala domaću tenisačicu Rebatu Zarazuu.

Prošle godine je pobjednica u Monterreyu bila Donna Vekić, koja je bila na popisu i za ovogodišnji turnir, ali je aktualna olimpijska doprvakinja odustala od obrane naslova u Meksiku kako bi se što bolje pripremila za nastup na US Openu.