svi su na prodaju

Mateo Kovačić i suigrači ostali u šoku; vlasnik Chelseaja donio je radikalnu odluku

20.04.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Vlasnik Chelseaja, američki milijarder Todd Boehly, poduzeo je prve mjere nakon katastrofalnih izdanja svoje momčadi. Ove sezone su 'bluesi' na transfere potrošili čak 611 milijuna eura, a neće osvojiti baš ništa...

Chelsea je ove sezone katastrofalan, 'bluesi' neće osvojiti niti jedan trofej, a kako sada stvari stoje neće osigurati ni nastup u Europi sljedeće sezone.

Zato je vlasnik, američki milijarder Todd Boehly, nakon ispadanja iz Lige prvaka donio radikalnu odluku.

Engleski mediji tvrde kako je Boehly za početak odlučio igračima smanjiti plaće za 30 posto zato jer nisu ostvarili primarni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka. No, ova mjera odnosi se samo na igrače koji su ove zime došli u Chelsea te one koji su nedavno produžili ugovore s londonskim klubom.

No, igrače koji imaju ugovore potpisane dok je gazda još bio Roman Abramovič, ovo smanjenje neće zahvatiti. U ovoj 'povlaštenoj' kategoriji su naš Mateo Kovačić te Kai Havertz, Mason Mount, Edouard Mendy, Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisić i Hakim Ziyech.

Sigurno je jedno, u svlačionici Chelseaja će ova odluka stvoriti razdor među igračima.

  • +10
Chelsea - Real Madrid, Liga prvaka, 18.4.2023. Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

'Neki igrači će u potpunosti osjetiti ovu mjeru, dok će je drugi izbjeći. Jasno je da nije najbolji recept držati na okupu svlačionicu koja već osjeća šok zbog rezultata i šok uzrokovan smjenom trenera. Osim toga, oni koji su došli ove zime, s veoma dobrim plaćama, nisu zadovoljni ovim rezom', rekao je izvor iz kluba za The Sun.

Ali, lošim vijestima za igrače Chelseaja tu nije kraj jer Boehly je odlučio napraviti totalni rez.

Iako je ove sezone samo na transfere potrošio 611 milijuna eura, Boehly je donio još jednu radikalnu odluku - svi igrači će se ovog ljeta naći na transfer listi!

Dakle, ako u ljetnom prijelaznom roku stignu zadovoljavajuće ponude , svaki igrač može napustiti Chelsea.

'Bluesi' u ovom trenutku ima 32 igrača pod ugovorom, a najskuplji je Enzo Fernandez, s tržišnom vrijednošću od 85 milijuna eura prema Transfermarktu. Igrači kao što su Raheem Sterling, Christian Pulišić, Pierre-Emerick Aubameyang, Hakim Ziyech i Connor Gallagher su već na dobrom putu da napuste Chelsea ovog ljeta nakon što nisu ispunili očekivanja ove sezone.