KAŽE RAČUNICA

Mateu Kovačiću u Premier ligi u ovome nitko nije ravan

26.09.2024 u 14:39

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić najbolji je igrač Premiershipa prema izračunu CIES-a za uspješno zadržavanje lopte veznih igrača pod pritiskom.

Međunarodni nogometni institut CIES objavio je poredak najboljih veznih igrača iz 18 najboljih europskih liga, zajedno s brazilskom i meksičkom, prema kriteriju uspješnog zadržavanja lopte pod pritiskom. Smatra se da je igrač pod pritiskom kada je u posjedu lopte, a najmanje jedan suparnički igrač u njegovoj blizini pokušava osvojiti loptu ili mu ograničiti mogućnosti odigravanja loptom, javlja Hrvatski nogometni savez.

Prvi je na listi Bayernov Joshua Kimmich s 95,8 posto uspješnosti, a slijede ga Samuele Ricci iz Torina (92,5%) i Rafael Carioca iz Tigresa (92,2%).

Mateo Kovačić, vezni adut Vatrenih u dresu Manchester Cityja, najbolji je po ovom kriteriju u cijelom Premiershipu, s 89,4 posto uspješnosti u najintenzivnijoj ligi na svijetu. Kovačić je ukupno 11. u ligama "petice".

U SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi prednjače Petar Pušić iz Osijeka (88,9%), Josip Mišić (87,5%) i Martin Baturina (86,9%) iz Dinama te Leon Belcar iz Varaždina (86,6%), te su našli mjesto među 100 najboljih igrača obuhvaćenih ovim CIES-ovim istraživanjem.

Standings provided by Sofascore