sve je spremno

Novi Old Trafford bi trebao izgledati spektakularno; nazivaju ga 'Wembleyem sa Sjevera'

26.09.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Otkriveni su novi planovi za stadion Manchester Uniteda, vrijedni 2 milijarde funti i kapaciteta 100.000 mjesta, što označava još jedan korak naprijed u realizaciji projekta novog Old Trafforda.

Daily Mail Sport je u kolovozu izvijestio kako je klub angažirao renomiranog britanskog arhitekta Sir Normana Fostera kako bi izradio nacrt za preuređenje klupskog zemljišta. Prošlog mjeseca potvrđeno je da Crveni vragovi žele nastaviti s izgradnjom potpuno novog stadiona na lokaciji trenutnog Old Trafforda, umjesto renovacije sadašnjeg stadiona s kapacitetom od 74.000 gledatelja.

Radovi na početnim prijedlozima transformativnog projekta započeli su u suradnji s arhitektima, s planom izgradnje novog stadiona kapaciteta 100.000 mjesta, što bi ga učinilo jednim od najvećih u Europi. Prve slike koje su predstavljene daju naslutiti ambiciozan i moderan dizajn koji će u potpunosti promijeniti dosadašnji izgled stadiona te se naziva 'Wembleyem na Sjeveru'.

@dailymailsport Pictures of Manchester United’s new proposed ‘£2 BILLION’ stadium have been revealed 🤩🏟️ #mufc #manchesterunited #ggmu #manutd #oldtrafford #premierleague #fyp #dailymail ♬ original sound - Daily Mail Sport