solidna cifra

Matić je zlatom napunila račun i osigurala si mirovinu; evo koliko je zaradila

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 09:59
  • Objavljeno 01.08.2024 u 09:00
Bionic
Reading

Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma na Olimpijskim igrama i tako zaradila lijep iznos.

U napetom finalu, Barbara Matić je pobijedila Njemicu Miriam Butkereit, donijevši Hrvatskoj drugo odličje na ovim Igrama. Brončanu medalju osvojio je Miran Maričić u disciplini zračna puška na deset metara.

Barbara Matić dobit će i novčanu nagradu od hrvatske države za svoju zlatnu medalju. Očekuje je jednokratna isplata od 41 tisuću eura te pravo na sportsku mirovinu koja se može ostvariti nakon navršene 40. godine života. Ta mirovina varira od 40 do 100 posto prosječne neto plaće u Hrvatskoj, ovisno o broju osvojenih medalja i razini natjecanja.

Barbara Matić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Za Splićanku, koja je bila prva nositeljica turnira, ovo je prva olimpijska medalja nakon tri pokušaja, čime je dodatno obogatila svoj impresivni popis uspjeha na velikim natjecanjima. Matić je dvostruka svjetska prvakinja, ove je godine osvojila i Europsko prvenstvo, ima tri titule na Grand Slam turnirima, pet zlatnih medalja na Grand Prixu, te je dvaput bila juniorska prvakinja.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal