ovo nismo očekivali

Kanađanke prošle dalje i sa oduzetim bodovima; špijunaža dronom se isplatila!

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 08:27
  • Objavljeno 01.08.2024 u 08:27
Bionic
Reading

Nogometašice Kanade pobijedile su reprezentaciju Kolumbije sa 1-0 u Nici i unatoč kazni, zbog koje im je oduzeto šest bodova, s tri boda su uspjele izboriti plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, jer su svladala sve suparnice u grupnoj fazi natjecanja.

Za minimalnu pobjedu nad Kolumbijkama u Nici pogodak je postigla Vanessa Gilles (61). Obje su reprezentacije završile sa po tri boda i obje su se probile u četvrtfinale, Kanađanke kao druge, a Kolumbijke kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe.

Prvo mjesto u skupini sa šest bodova osvojila je Francuska koja je u Lyonu svladala reprezentaciju Novog Zelanda sa 2-1. Marie-Antoinette Katoto (22, 49) postigla je oba pogotka za pobjednice, a Kate Taylor (42) je bila precizna u novozelandskoj reprezentaciji.

Nakon svih odigranih dvoboja u grupnoj fazi poznati su i parovi četvrtfinala, a sve će utakmice biti odigarne u subotu, 3. kolovoza. SAD i Japan će igrati od 15 sati na pariškom Parku prinčeva, od 17 sati će Španjolska i Kolumbija zaigrati u Lyonu, a od 19 sati će se u Marseilleu za polufinale boriti Kanada i Njemačka. U 21 sat u Nantesu će početi dvoboj Francuske i Brazila.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal