2. PRETKOLO

Rijeka, Hajduk i Osijek igraju svoje europske uzvrate; evo gdje gledati utakmice

01.08.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Tri hrvatska kluba u borbi su za 3. pretkolom europskih natjecanja. Rijeka nakon 0:0 na Rujevici igra protiv Corvinula u Europa ligi (20 sati, MAXsport1 prvo poluvrijeme, MAXsport2), dok Hajduk i Osijek nakon domaćih pobjeda igraju u gostima kod HB Torshavna (21 sat, MAXsport 1) i Levadije (18 sati, MAXsport1)

Rijeka, Hajduk i Osijek danas igraju uzvratne utakmice 2. pretkola europskih natjecanja. Rijeka je u Rumunjskoj odigrala bez pogodaka, a danas na Rujevici traži prolaz u 3. pretkolo Europa lige.

Željko Sopić smatra da je njegova momčad favorit u uzvratu:

'Očekuje nas prva utakmica pred domaćom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti da bismo prošli u iduće kolo europskog natjecanja,' kazao je Sopić uoči sutrašnjeg ogleda.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ova momčad je spremna za to, jednostavno moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu i stvarati prilike koje će dovesti do golova jer samo se prolaz piše,' dodao je Sopić na konferenciji za novinare.

S druge strane, Osijek i Hajduk u gostima čuvaju prednost iz prvih utakmica. Osijek je s uvjerljivih 5:1 razbio Levadiju te bi prolaz trebao biti samo stvar formalnosti, dok Hajduk na Farske Otoke ide s 2:0, što je solidna, ali ne i nedohvatna prednost.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gennaro Gattuso u Torshavn nije poveo Emira Sahitija, koji je zakasnio na momčadski sastanak, ali kaže kako ne žali za svom odlukom:

'Mi smo nogometna momčad, postoje jasna pravila, mora postojati i disciplina. Emir je zakasnio na sastanak i nije otputovao s nama, ali u petak je novi dan, počinje se iz početka', kazao je Hajdukov trener.

'Nadam se da se ovo neće dogoditi i drugim igračima. Nećemo više o Emiru, kako je, tako je, radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Nemojmo se vraćati na tu temu', dodao je Gattuso.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ni Osijek, unatoč 5:1 s Pampasa, ne ide u Estoniju na izlet. Svjestan opasnosti je i trener Federico Coppitelli:

'Bez obzira na visoku pobjedu u prvom susretu Levadia nije banalna momčad. Bilo je razdoblja u kojima smo imali određenih problema s kontrolom igre u toj utakmici, što trebamo shvatiti kao upozorenje. Ne smijemo se opustiti i shvatiti olako uzvrat u Talinu, već trebamo pokazati kako smo u tih tjedan dana između dva susreta učinili određene pomake u našoj igri', rekao je trener nogometaša Osijeka, te nastavio.

'U prvoj smo se utakmici tjelesno jako potrošili u prvom poluvremenu, pa smo u nastavku susreta upadali u pogreške. No stabilizirali smo se nakon što smo iz igre povukli neke igrače koji su došli do svog tjelesnog limita. Meni nije sve to čudno jer nam je to bio tek prvi službeni susret u sezoni', kaže Talijan na klupi Bijelo-plavih.