SPREMAN JE

Sopić odrješit prije uzvrata: Svo dužno poštovanje Corvinulu, ali...

31.07.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Rijeka sutra na Rujevici igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europa lige (20 sati,MAXsport2) protiv suparnika iz Rumunjske. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Željko Sopić je svjestan da njegovoj momčadi treba pobjeda za prolaz

Nakon što su u prvom susretu odigrali bez golova, nogometaši Rijeke će u četvrtak na Rujevici tražiti pobjedu protiv rumunjskog Corvinul Hunedoara za prolaz u treće pretkolo Europske lige.

'Očekuje nas prva utakmica pred domaćom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti da bismo prošli u iduće kolo europskog natjecanja,' kazao je Željko Sopić uoči sutrašnjeg ogleda.

'Ova momčad je spremna za to, jednostavno moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu i stvarati prilike koje će dovesti do golova jer samo se prolaz piše,' dodao je Sopić na konferenciji za novinare.

Rijeka će u uzvratu biti bez Veldina Hodže i Bruna Gode, ali dobra vijest je povratak u kadar Stjepana Radeljića i Nike Galešića.

'U prvom susretu je završnica bila problem, ali još više je problem bio što se radilo o prvoj utakmici u sezoni. Previše smo komplicirali oko 16 metara, nismo napadali dubinu,' istaknuo je Sopić pa nastavio: 'Sve smo dobro analizirali. Uz dužno poštovanje prema suparniku, koji ima kvalitetu iznad ranga u kojem igraju, puno će se pitati nas. Od prve minute ćemo krenuti po ono što svi navijači Rijeke i cijela Hrvatska od nas i očekuju.'

Pod uvjetom da Sopićeva momčad izbaci Corvinul i osigura plasman u treće pretkolo, tamo bi je čekao bolji iz susreta između Šerifa i Elfsborga.