'Uvredljiva ponuda'

Leipzig šokiran ponudom koju je Barcelona poslala za Olma

31.07.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Dani Olmo velika je Barcelonina želja u ovom prijelaznom roku, ali je katalonski klub daleko od dogovora s Leipzigom oko visine odštete.

Poznato je da je Leipzig spreman pustiti španjolskog reprezentativca za 60 milijuna eura, a Barcelona je ponudila 40 milijuna eura fiksno i 20 milijuna kroz bonuse. Nijemci takvu ponudu smatraju uvredljivom.

'U Leipzigu nisu ni htjeli odgovoriti na ponudu, ali su to učinili samo iz pristojnosti i na Olmovih agenata. Leipzig smatra da je ponuda takva da ne zaslužuje odgovor', piše katalonski Sport.

Olmu Barcelona nudi ugovor na šest godina. Prve dvije godine Olmo bi zarađivao značajno manje zbog Barceloninih problema s financijskim fair-playom, ali bi onda od treće godine dobio veliko povećanje godišnje plaće. Slično je Barcelona napravila kad je dovodila Roberta Lewandowskog i Ilkaya Gündogana.

Rasplet oko Olmovog transfera posebno se prati u Dinamu jer hrvatski prvak ima pravo na 20 posto Leipzigove zarade na Olmu. Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, zagrebački klub će dobiti oko šest milijuna eura.