psk_2

KAPETAN TRIKOLORA

Mbappé bez zadrške o desnici: Ne možemo ostaviti Francusku u rukama ovih ljudi

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 04.07.2024 23:53
  • Objavljeno 05.07.2024 u 06:00
Bionic
Reading

Kapetan francuske reprezentacije pozvao je mlade francuske građane da izađu na drugi krug izbora i glasaju protiv desnih opcija

Kapetan francuske nogometne reprezentacije Kylian Mbappé osudio je rezultate prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj na kojima je najviše glasova osvojila desnica.

Mbappé je i prije prvog kruga parlamentarnih izbora govorio o političkoj situaciji u Francuskoj, a kapetan Les Bluesa ponovo se oglasio i ovog četvrtka na konferenciji za novinare, uoči četvrtfinala Eura protiv Portugala u Hamburgu.

'Mislim da više nego ikad moramo izaći na izbore, stvarno je hitno, ne možemo ostaviti našu zemlju u rukama ovih ljudi,' poručio je Mbappé komentiravši pobjedu stranke Nacionalno okupljanje (RN) desničarske političarke Marine Le Pen.

'Vidjeli smo rezultate, to je katastrofa,' dodao je francuski napadač.

Mbappé je bio među nekoliko francuskih igrača na Europskom prvenstvu koji su govorili protiv mogućnosti da stranka RN Marine Le Pen preuzme kontrolu nad francuskim nacionalnim parlamentom. Prethodno je pozvao mlade birače u Francuskoj da odbace ekstremizam.

'Mi smo generacija koja može napraviti razliku. Vidimo da krajnosti kucaju na vrata moći i imamo priliku oblikovati budućnost naše zemlje,' poručio je.

Izbornik Didier Deschamps rekao je kako poštuje pravo svojih igrača na političke stavove.

'To je njihova slobodna volja', rekao je. 'Moramo priznati da su sjajni igrači, ali i građani Francuske i nisu imuni niti ravnodušni na situaciju u zemlji,' istaknuo je francuski izbornik.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal