psk_2

VELIKA KONTROVERZA

Turski savez demantirao vijest o kazni svog reprezentativca: Iznosimo argumente

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 04.07.2024 23:58
  • Objavljeno 04.07.2024 u 23:18
Bionic
Reading

Njemački mediji iznijeli su priču o tome kako je turski reprezentativac Merih Demiral kažnjen za dvije utakmice na Europskom prvenstvu nakon desničarskog pozdrava. Međutim, Turski nogometni savez ubrzo je tu vijest demantirao

Turski reprezentativac Merih Demiral suspendiran je na dvije utakmice nakon geste koju je napravio nakon pobjede njegove momčadi u osmini finala Eura protiv Austrije, prenose njemački mediji, uključujući i Bild. Međutim, Turski nogometni savez je priopćio u četvrtak kako vijest o kazni nije istinita jer UEFA još nije okončala istragu.

'Imamo rok do petka ujutro iznijeti svoje argumente protiv kazne', navodi se.

Europska nogometna federacija (UEFA) je otvorila istragu protiv Demirala zbog 'navodno nedoličnog ponašanja' u utakmici u kojoj je Turska pobijedila Austriju sa 2:1 izborivši plasman u četvrtfinale.

  • +28
Austrija - Turska, Euro (2.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Turski branič, koji je zabio oba gola, pobjedu je proslavio pokazivanjem simbolom Sivih vukova, pokreta koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju.

Njihov je rad zabranjen u Francuskoj, njihovi simboli ne smiju se koristiti u Austriji, dok je rad Sivih vukova u Njemačkoj pod posebnim nadzorom.

'Simbolima turskih desničarskih ekstremista nije mjesto na našim stadionima,' rekla je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u objavi na Twitteru.

Ako se vijest o kazni pokaže istinitom, Demiral će moći ponovo igrati tek ako Turska izbori plasman u finale. Turska će u subotu u Berlinu u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske.

Podsjetimo, Albanac Arlind Daku kažnjen je od UEFA-e na dvije utakmice nakon što je poslije remije protiv Hrvazske (2:2) uzvikivao uvredljive parole upućene Sjevernim Makedoncima i Srbima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal