psk_2

ENGLEZI NISU ODUŠEVILI

Osporavana engleska zvijezda o Southgateu: Nije ugodno slušati to...

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 04.07.2024 16:57
  • Objavljeno 04.07.2024 u 16:34
Bionic
Reading

Engleska reprezentacija teškom je mukom izborila četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj. Tamo je čeka Švicarska, a Phil Foden se osvrnuo na brojne kritike na račun reprezentacije i izbornika Garetha Southgatea

Unatoč prolasku u četvrtfinale na Euru engleska nogometna reprezentacija nikoga nije oduševila, a pod žestokim kritikama su brojni igrači, poglavito Phil Foden, prošle sezone proglašen najboljim igračem Premier lige.

Engleska je bila na rubu ispadanja u osmini finala protiv Slovačke. Gubila je 0:1 do 95. minute kada je Jude Bellingham postigao prekrasan pogodak škaricama za 1:1 i produžetke u kojima su Englezi potom slavili 2:1.

Cityjev 24-godišnji ofenzivac nije zabio ni asistirao zasad na Euru, a na kritike je odgovorio ponudivši obranu svog izbornika Garetha Southgatea:

'Kritike na naš račun su opravdane, ali dio njih moramo preuzeti i mi, igrači. Izbornik određuje taktiku, postavlja nas u sustav, ali na kraju ipak mi reagiramo na terenu. Nije ugodno slušati sve pogrdne riječi na račun izbornika. Svaka momčad mora imati lidera pa tako i reprezentacija. Netko tko će reagirati na pravi način kada stvari ne idu dobrim tijekom', rekao je.

Novu priliku za popravljanje dojma Engleska ima u subotu od 18 sati. Tada u Duesseldorfu igra četvrtfinalni ogled protiv Švicarske.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal