KVALIFIKACIJE ZA OI

Izbornik Slovenije: Nisam očekivao da će nam Hrvati pomoći ni na jedan način

04.07.2024 u 15:43

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u drugom kolu grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu u Pireju izgubila od Novog Zelanda rezultatom 90:86 i tako zakomplicirala rasplet u skupini A.

Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Sloveniju sa 108:92 te je unatoč porazu izborila polufinale, samo se ne zna s kojeg mjesta.

Pobjeda protiv Novog Zelanda osigurala bi Hrvatskoj prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u polufinalu, najvjerojatnije Dominikansku Republiku. Konačni plasman Hrvatske sada ovisi o ishodu dvoboja između Slovenije i Novog Zelanda koji je na rasporedu danas (16:30 sati).

Hrvatska - Novi Zeland, košarka, 3.7.2014. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA / YouTube

Slovenski izbornik Aleksander Sekulić ovako je prokomentirao je poraz Hrvatske od Novog Zelanda

'Nije me iznenadio poraz Hrvatske. Znam da je Novi Zeland dobra momčad, koja je imala dovoljno vremena pripremiti se za Hrvatsku. Također, Hrvati su igrali dvije utakmice u razmaku od 18 sati. Isto tako, nismo računali da će nam Hrvatska ni na jedan način pomoći.'

  • +38
Hrvatska - Novi Zeland, košarka, 3.7.2014. Izvor: Cropix / Autor: Tonci Vlasic

Slovencima je za drugo mjesto potrebna pobjeda od 10, a za prvo od 29 poena razlike. Ako razlika bude od 10 do 28 za Sloveniju Hrvatska će završiti skupinu na prvom mjestu, a ako Slovenci dobiju s 29 ili više poena razlike Hrvatska će biti druga.

U slučaju pobjede Novog Zelanda Slovenci bi ispali, a Hrvati bili drugi. Pobjeda Slovenije s manje od 10 poena razlike Hrvatima donosi prvo, a Novom Zelandu drugo mjesto.

Standings provided by Sofascore