psk_2

NO pasarán

Turski junak žestoko kažnjen nakon desničarskog pozdrava; za njega je Euro de facto gotov

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 04.07.2024 23:59
  • Objavljeno 04.07.2024 u 22:01
Bionic
Reading

Njemački Bild piše kako je UEFA odlučila suspendirati turskog igrača Meriha Demirala na dvije utakmice Europskog prvenstva zbog kontroverznog desničarskog pozdrava; turski heroj iz osmine finala igrat će jedino ako njegova reprezentacija izbori finale

Merih Demiral bio je heroj nacije nakon što je s dva pogotka protiv Austrije odveo Tursku u četvrtfinale Eura, a sada bi mogao postati i tragičar.

Naime, njemački Bild piše kako je Demiral suspendiran na dvije utakmice zbog spornog slavlja drugog gola, kada je podigao ruke u pozdrav kojim se koriste pripadnici Sivih vukova, turske fašističke, ekstremno desne grupe. To znači da je za Demirala Euro gotov ne izbori li Turska, protivno svim očekivanjima, finale.

  • +28
Austrija - Turska, Euro (2.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Bilo je jasno da će biti posljedica nakon što je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila kako Njemačka gestu smatra neprihvatljivom:

'Za simbol desničarskih ekstremista nema mjesta na našim stadionima. Korištenje nogometa kao platforme za rasizam i ksenofobiju potpuno je neprihvatljivo. UEFA će istražiti slučaj i razmotriti sankcije', dodala je.

Turska će tako u subotu u Berlinu protiv Nizozemske biti bez jednog od ključnih igrača.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal