NOVA ZVIJEZDA

Zvijezda je rođena: mlada senzacija koja je oduševila u Ferrariju dobila mjesto u F1

04.07.2024 u 18:42

Bionic
Reading

Oliver Bearman zamijenio je Carlosa Sainza i osvojio bodove na svom F1 debiju u Saudijskoj Arabiji; sada je potpisao svoj prvi seniorski ugovor i sljedeće sezone vozit će za Haas

Jedan od najtalentiranijih mladih vozača na svijetu, Oliver Bearman, osigurao je svoju budućnost u Formuli 1. Ferrarijev junior danas je potpisao svoj prvi F1 ugovor; od sljedeće sezone vozit će za američku momčad Haas F1.

Britanski 19-godišnji vozač trenutno se natječe u F2, a svijet utrkivanja oduševio je na VN Saudijske Arabije na početku sezone, kada je zamijenio Carlosa Sainza i na svom debiju došao do sedmog mjesta i prvih bodova u F1. Bearman je tako prvi potvrđeni Haaasov vozač za sljedeću sezonu; Nico Hulkenberg prelazi u Audi, a Kevinu Magnussenu ističe ugovor na kraju sezone.

Upravo je Magnussen jedan od vozača koji se bori za mjesto Bearmanovog momčadskog kolege, iako se priča i o tome kako je američka momčad pikirala Estebana Ocona, koji na kraju sezone nakon pet godina napušta Renault/Alpine.

Bearman je prošlog vikenda slavio i na sprintu u Austriji u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 2, što mu je četvrta pobjeda u trkačkoj karijeri u juniorskim kategorijama.

'Teško je opisati riječima koliko mi ova prilika znači. Nevjerojatno sam ponosan što mogu na glas izgovoriti kako sam F1 vozač za momčad Haasa', kazao je mladi vozač nakon potpisivanja ugovora.