MERCATO

Prvotimac više od godinu dana, a tek sad otkupljen; Arsenal finiširao bitan transfer

04.07.2024 u 21:01

Bionic
Reading

David Raya izbacio je prošle Aarona Ramsdalea s gola Topnika; odigrao je 41 utakmicu za londonski klub koji je sada izdvojio 35 milijuna eura ne bi li ga nakon posudbe otkupio od Brentforda

Arsenal je otkupio ugovor Davida Raye od Brentforda nakon što je španjolski vratar prošlu sezonu proveo na posudbi u londonskom klubu.

Raya, koji je zamijenio engleskog internacionalca Aarona Ramsdalea kao prvi izbor u Arsenalu, upisao je 41 nastup u svim natjecanjima prošle sezone. Arsenal nije otkrio financijske detalje ugovora, no britanski su mediji objavili da su za Raya platili oko 35 milijuna dolara.

'Ostvarenje sna je biti ovdje i želim vam zahvaliti za svu podršku koju ste mi već pružili tijekom prošle godine', kazao je 28-godišnji Španjolac za klupsku stranicu.

Raya je karijeru počeo u Cornelli, a sa 17 godine je preselio u Blackburn. Na Ewood Parku se zadržao sedam godina, a 2019. je preselio u Brentford. Trenutno je sa španjolskim reprezentativcima na Euru; odigrao je utrakmicu protiv Albanije od početka do kraja, ali je generalno rezerva prvom golmanu reprezentacije Unaiju Simonu.

'David nam je prošle sezone pokazao koliko je važan igrač za nas, tako da smo oduševljeni što je sada i službeno naš igrač,' dodao je menadžer Topnika Mikel Arteta.