SVE JE JASNO

Hrvatska saznala suparnika u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

04.07.2024 u 22:46

Bionic
Reading

Grčka je bez problema pobijedila Egipat i tako osvojila prvo mjesto u svojoj skupini B; u polufinalu će igrati protiv Slovenije, a Hrvatska sada sigurno u subotu finale lovi protiv reprezentacije Dominikanske Republike

Košarkaška reprezentacija Grčke nije dopustila nikakvo iznenađenje, u posljednjem susretu skupine B kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Pireju, porazila je Egipat sa 93:71 upisavši i drugu pobjedu.

Grci su s dvije pobjede potvrdili prvo mjesto u skupini, drugu poziciju je osvojila Dominikanska Republika, dok je Egipat treći.

Sada više nema nikakvih dvojbi: hrvatska reprezentacija će u subotu u polufinalu igrati protiv Dominikanske Republike, dok će u drugom polufinalu igrati Grčka i Slovenija. U nedjelju je finale, a samo pobjednik ide u Pariz.

Nakon početnih grčkih 2:0, Egipat je tricom poveo sa 3:2 i bila je to jedina egipatska prednost u susretu.

Sredinom prve četvrtine odabranici Vassilisa Spanoulisa imali su 14 razlike (18:4), ali je na kraju prve dionice rezultat bio 20:12. U drugom periodu Egipat se približio na samo dva poena zaostatka (40:38), no domaćin je ubacio u brzinu više i koncem treće četvrtine poveo je sa 18 poena viška (68:52). Posljednja dionica je bila tek odrađivanje posla, a na kraju je završilo 93:71.

Grčku su do pobjede predvodili Konstantinos Mitoglou i Georgios Papagiannis s po 16 poena, dok je Kostas Papanikolaou ubacio 15. Najbolji grčki košarka i NBA zvijezda Giannis Antetokounmpo nije niti ulazio u igru. Kod Egipta istaknuo se Ahmed Metwaly sa 22 poena.

Reprezentaciju Dominikanske Republike vodi argentinski stručnjak Nestor Garcija, a glavna zvijezda je Chris Duarte iz Sacramento Kingsa koji je u susretu protiv Grčke zabio 26 poena. U odnosu na prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo nema centra Karl-Anthonyja Townsa iz Minnesota Timberwolwesa, kao ni Lestera Quinonesa iz Golden State Warriorsa.