u dinamu se rađa nova zvijezda

Medij iz BiH: Dinamo je pokazao zašto je najveći klub na Balkanu. Kockao se, a dobit će bogatstvo

17.10.2024 u 22:16

Bionic
Reading

Petar Sučić još nije napunio 21 godinu, a u rekordno kratkom roku iz relativne anonimnosti prometnuo se u jednu od najvećih nogometnih atrakcija u Hrvatskoj.

Ovaj mladi Livnjak je u nekoliko posljednjih tjedana potpuno eksplodirao u dresu Dinama i hrvatske reprezentacije i na Maksimiru trljaju ruke jer su svjesni koliki će im novac donijeti. Sučić je u drugom kolu Lige prvaka protiv Monaca odigrao sjajno i zabio je čudesan gol, a sličnu utakmicu odigrao je i u remiju 3:3 u Varšavi u 4. kolu Lige nacija kad je zabio fantastičan gol.

Sučić trenutačno proživljava najljepše trenutke u karijeri, no ne tako davno, na Maksimiru nisu ni računali na njega. Bh. portal SportSport.ba podsjeća na put mladog igrača koji je u siječnju iz Mostara došao u Dinamo. Bivši mladi reprezentativac BiH je najprije igrao za B momčad Dinama, da bi ga poslali na posudbu u Zrinjski. U ljeto prošle godine se vratio u Maksimir i tamo ga, barem se tako činilo, nije čekala svjetla budućnost. A onda se sve okrenulo.

'Upravo to ljeto 2023. okrenula se karijera Petra Sučića, ali i vidjeli smo potez koji je još pokazatelj zašto je Dinamo najveći klub na Balkanu kada su u pitanju transferi i igrači. U početku Sučić nije bio u prvim planovima Dinama pa je u opticaj dolazila nova posudba, interesa je bilo, ali najkonkretniji je bio Maribor.

'Slovensku ekipu u to vrijeme predvodio je bivši trener Dinama Damir Krznar koji je poznavao Sučića i njegove igre. Transfer Sučića u Maribor je bio blizu, ali sve se preokrenulo nakon što je Sučić pozvan da s prvim timom Dinama ide na pripreme. Upravo na ljetnim pripremama 2023. godine pokazao je svoj talenat i znanje, pa su u zagrebačkom klubu odlučili da ga ostave. Dinamo se kockao možemo reći i kocka se isplatila', piše SportSport.ba i dodaje kako će Sučić donijeti Dinamu pravo bogatstvo.