tako se radi posao

Messi potpisao za francuskog prvoligaša koji ne skriva ambicije

15.08.2024 u 16:39

Bionic
Reading

Francuski prvoligaš Strasbourg napravio je sjajan posao nakon što je potpisao igrača zvučnog prezimena. No, ovo je dugoročno 'ulaganje' jer je ovaj Messi više nego dvostruko mlađi od 'originala'

Vijest dana u francuskom medijima je - Messi potpisao za Strasbourg! Osvanule su vijesti s ovim naslovima na svim francuskim portalima i odmah podigle puno prašine.

No, treba biti iskren i odmah reći da se ne radi Leu Messiju (37), već je u pitanju njegov prezimenjak Rayane Messi (17), lijevom krilu francuskog drugoligaša Dijona.

Strasbourg je Dijonu za mladog ofenzivca zvučnog prezimena platio odštetu od 'okruglo' milijun eura, još 500.000 eura Dijon može zaraditi kroz razne bonuse, a Messi je potpisao ugovor na tri godine.

Rayane Messi je ponikao omladinskoj akademiji Dijona, za prvu momčad je debitirao 5. travnja 2024. godine, a sa 16 godina je postao najmlađi strijelac u klupskoj povijesti. Messi je ujedno i standardni član francuske U-17 reprezentacije.

Cijela priča ima i pozadinu jer je Strasbourg 'sestrinski' klub londonskog Chelseaja, a Messija su zapazili baš Chelseajevi skauti te ga odlučili 'školovati' u prvoj francuskoj ligi. Strasbourg ne skriva ambicije, pa trener Patrick Vieira, nekadašnji reprezentativac Francuske i proslavljeni igrač Milana, Arsenala, Juventusa, Intera i Manchester Cityja neće imati nimalo lak posao. Strasbourg prvenstvo otvara u nedjelju, 18. kolovoza, kad će od 18 sati gostovati kod Montpelliera.