NAJAVIO ŠIBENIK

Jakirović: Dobili smo igrača koji je sličan Olmu...

15.08.2024 u 14:52

Bionic
Reading

Dinamo u petak od 21 sat (MAXTv, MAXSport 1) dočekuje Šibenik u trećem kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio Dinamov trener Sergej Jakirović.

'Imamo maksimalan respekt prema Šibeniku, šest bodova su osvojili u dva kola, na teškom gostovanju u Osijeku, a potom to potvrdili s novom pobjedom. Vodi ih dobar i ambiciozan trener, dugo je s ovom momčadi, prošli su cijelu drugu ligu zajedno, vidi se dosta mehanizama u igri, znaju što žele. Ne znam je li ijedan drugoligaš ikad uspio u prva dva kola dohvatiti šest bodova. Pokazali su da ih moraš respektirati, mogu te kazniti, igraju dugo zajedno, imaju glavu i rep, morat ćemo biti maksimalno fokusirani', rekao je Jakirović.

Dinamo će u play-offu igrati protiv Qarabaga koji je u uzvratu izbacio Ludogorec pobjedom 7:2 u gostima. Prva utakmica je na Maksimiru 20. kolovoza.

'Kad gledate po Transfermarktu koliko koja momčad vrijedi, mislite da je Ludogorets favorit, ali tako je sve dok ne izađeš na teren i dok ne počne utakmica. Meni je Qarabağ od početka bolja i organiziranija momčad, taktički puno bolje stoje na terenu, jako su opasni, brzi i tehnički dobri, sigurno je da ćemo obje utakmice morati pripremiti tako da ih maksimalno analiziramo, smanjimo njihove vrline na najmanju mjeru, svaki će detalj biti jako važan. Nadam se da ćemo uz pomoć publike ostvariti prednost pred uzvrat.'

Dinamo je doveo Jana Oliverasa, lijevog beka iz Rome. Stigao je na posudbu, a hrvatski prvak može otkupiti njegov ugovor za milijun i pol eura.

'On je mlad, potentan igrač, razvojna priča... Napravio je sve da dođe u Dinamo, baš je želio doći ovdje. Imao je dvije izdašne ponude iz Saudijske Arabije, nije išao za novcem nego za sljedećom stepenicom u karijeri. Polako ćemo ga uvesti u ritam treninga i postupno mu davati priliku da se što prije prilagodi. Priča je slična kao i svojedobno s Danijem Olmom - i Oliveras gleda igrački razvoj, a ne trči za novcem što dosta govori o njegovom karakteru...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Standings provided by Sofascore