NOVO POJAČANJE

Dinamo doveo još jednog Španjolca iz La Masije: Podsjeća nas na Olma

14.08.2024 u 18:12

Bionic
Reading

Romin Jan Oliveras stigao je na posudbu iz Rome. Dinamo ima pravo otkupa ugovora na kraju sezone

Dinamo je službeno predstavio mladog Jana Oliverasa kao svog novog igrača. Španjolski lijevi bek došao je na posudbu do kraja sezone, s tim da su Modri zadržali opciju otkupa ugovora po isteku posudbe.

Oliveras je došao iz Rome, ali se nogometno školovao u rodnoj Španjolskoj, gdje je igrao za Espanyol, pa onda i Barcelonu, kroz čiju je slavnu La Masiju prošao.

'Oliveras je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi pokrivati kao središnji vezni. Nedavno je izašao iz tinejdžerskih godina, 7. srpnja navršio je okruglih 20, rođen je u Manresi, a nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španjolca u povijesti plavog kluba', poručili su iz Dinama.

'I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika, Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu.'

Igrao je za Romine juniore, a lani je predstavljao i Španjolsku na U-19 razini. On je sada treći španjolski nogometaš u povijesti kluba, nakon Olma i još jednog nedavnog pojačanja, Raula Torrentea.

Standings provided by Sofascore