ODRŽANA DRAFT LUTRIJA

Minnesota napokon bira prva; evo tko bi mogao izabrati Hrvata!

20.05.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Momčad Minnesota Timberwolvesa dobila je na NBA lutriji pravo prvog izbora na predstojećem draftu koji će se 25. lipnja održati u New Yorku, točnije u Barclays Centeru u Brooklynu

Tako je ova franšiza, koja od prije u svojim redovima ima dva prva izbora drafta iz protekla dva izbora (Andrew Wiggins i Anthony Bennett koje su dobili u zamjeni od Clevelanda), prvi put u povijesti kluba dobila pravo birati prva.

Kao drugi će na NBA draftu 2015. birati Los Angeles Lakers, kao treći buduća momčad Darija Šarića Philadelphia 76ersi, a tek kao četvrti New York Knicksi koji su odmah proglašeni najvećim gubitnicima jer su se nadali da će nakon Patricka Ewinga i povijesnog NBA drafta 1985. opet dobiti 'prvi pick'. Kao peta će birati momčad Orlando Magica koja bi vrlo lako mogla na toj poziciji izabrati 20-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Maria Hezonju, trenutačno igrača Barcelone.

Dakle, sve je jasno. Orlando nije dobio pravo birati među prva četiri i sada se može kockati s igračem kojeg neki skauti čak i uspoređuju s legendarnim Draženom Petrovićem.


'Hezonja je 201 cm visok svestrani igrač koji jednako dobro može pokriti pozicije dva i tri', piše, uz naglasak na to da je Hezonja 'atletski vrlo moćan te ima sjajne šuterske sposobnosti', napisao je između ostalog Brett David Roberts.

Međutim, postoji velika vjerojatnost da Orlando izabere 213 cm visokog Latvijca Kristapsa Porzingisa, a u tom slučaju Hezonja bi vjerojatno pao na osmo mjesto jer ga u svojim redovima želi Stan Van Gundy, trener NBA momčadi Detroit Pistons.

Kao potencijalni prvi izbor na predstojećem NBA draftu spominju se tri imena: sjajni centar sveučilišta Kentucky Karl-Anthony Towns, zatim centar sveučilišta Duke Jahlil Okafor i ljevoruki branič sveučilišta Ohio State D'Angelo Russell. Vrlo dobro kotira i 19-godišnji Emmanuel Mudiay koji je ovu sezonu igrao u Kini (zbog pravila nije smio iz srednje škole u NBA).

Nakon što su dobili prvi pick, predsjednik i trener Minnesote Flip Saunders kazao je:

'Dobiti priliku birati prvi daje nam priliku da zaista svi zajedno sagledamo u kojem smjeru želimo ići. U ovom trenutku otvoreni smo za sve opcije. U svakom slučaju, izabrat ćemo najboljeg igrača za nas 25. lipnja', kazao je iskusni Saunders koji je između redaka poslao poruku drugim klubovima da su spremni za pregovore oko mogućeg 'trejda', sličnog onog kao recimo Cleveland prošle godine, koji je Andrewa Wigginsa poslao u Minnesotu kako bi LeBron dobio pomoć od Kevina Lovea.

Dodajmo još da je zvijezda Lakersa Kobe Bryant, koji je zbog teške ozljede propustio gotovo cijelu sezonu, nakon što je njegova momčad dobila 2. izbor, na Twitteru napisao:

'Igrali smo kao sranje cijele sezone i jedino ispravno je što smo dobili pravo birati drugi.'

Trener Lakersa Byron Scott je dodao kratko 'da je to jedan oblik nagrade nakon teške sezone.'

2015. NBA Draft


1. Minnesota Timberwolves
2. Los Angeles Lakers
3. Philadelphia 76ers
4. New York Knicks
5. Orlando Magic
6. Sacramento Kings
7. Denver Nuggets
8. Detroit Pistons
9. Charlotte Hornets
10. Miami Heat
11. Indiana Pacers
12. Utah Jazz
13. Phoenix Suns
14.Oklahoma City Thunder
.......