DOMINANTNO

Mirjana Lučić-Baroni osigurala nastup na US Openu

23.08.2013 u 19:03

Bionic
Reading

Za nešto manje od sat vremena hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni je obavila i posljednji test u kvalifikacijama zadnjeg u godini teniskog Grand Slam turnira, njuorškog US Opena

U 3. kolu je Lučić-Baroni sa 6:4, 6:2 pobijedila Kazahstanku Sesil Karatančevu, inače 164. tenisačicu na svijetu. Lučić-Baroni je, inače, sva tri kvalifikacijska meča dobila bez izgubljenog seta.

Protiv današnje suparnice je fantastično koristila break-prilike, imala ih je četiri i sve je četiri iskoristila. S druge strane, samo se jednom morala pomiriti s izgubljenim servis-gemom, ali joj nije naškodio u konačnici.

Lučić-Baroni je odlično igrala nakon ubačenog prvog servisa, pa je u tim situacijama osvojila 28 od 36 odigranih poena, a ukupno je osvojila čak osamnaest poena više od Karatančeve (61-43).

Nažalost, do istog cilja nije došla Tereza Mrdeža koja je poražena u posljednjem 3. kolu od Amerikanke Victorije Duval sa 6:3, 6:3. Čak sedam puta je u meču servis-gem gubila Mrdeža, posljednji put kod 4-3 za Duval u drugom setu, što je bio konačni kraj za Mrdežu.

Hrvatska je tenisačica napravila četiri breaka, ali je imala i čak 32 neforsirane pogreške u ogledu.